News

Regula de AUR pentru a dezinfecta fructele, legumele și alimentele ambalate ca să ne protejăm de coronavirus!

28.03.2020 | 10:45
Regula de AUR pentru a dezinfecta fructele legumele si alimentele ambalate ca sa ne protejam de coronavirus
ADVERTISEMENT

Regula de AUR pentru a dezinfecta fructele, legumele și alimentele ambalate ca să ne protejăm de coronavirus! Astfel, este cunoscut faptul că virusul COVID-19 rezistă inclusiv pe suprafețe, de la cele din plastic și hârtie, până la cele din sticlă, metal sau material textil.

Regula de AUR pentru a dezinfecta fructele, legumele și alimentele ambalate ca să ne protejăm de coronavirus!

Tocmai de aceea trebuie neapărat să dezinfectăm lucrurile care ar fi putut intra în contact și cu alte persoane. Vorbim chiar și despre ambalajele alimentelor pe care le cumpărăm din magazine. Sunt incluse aici recipiente de plastic sau din sticlă, ambalaje din carton și conserve.

ADVERTISEMENT

Este foarte simplu! Indiferent de unde îți faci cumpărăturile, fie că lucrul acesta se întâmplă direct din magazin sau comandă online, produsele alimentare de care ai nevoie în această perioadă pot fi purtătoare ale virusului COVID-19.

Pași simpli pentru a dezinfecta produsele

Atenție! Nu ești singura persoană care a atins aceste lucruri. La fel de ușor, produsul tău ar fi putut intra în contact cu un om bolnav.

ADVERTISEMENT

Sticla cu ulei, borcanul cu pastă de tomate, sticla cu lapte, dozele de bere sau conservele de fructe și legume trebuie scoase din punga de cumpărături pe rând și spălate bine, cu apă și săpun sau detergent de vase. Abia după ce sunt șterse, acestea pot fi depozitate în frigider, rafturi sau cămară. Practic, le curățăm de praf, de impurități, de bacterii și viruși care le-ar fi putut infesta.

Dacă ne raportăm strict la legumele și fructele proaspete, trebuie să știți că acestea se spală sub jet de apă rece. De acest tratament e bine să aibă parte morcovii, cartofii, dovleceii, roșiile, albitura, dar și ceapa uscată, varza, conopida, broccoli etc.

ADVERTISEMENT

Chiar și fructele trebuie să treacă prin jet de apă rece. Portocalele, bananele și orice altceva cumperi, nu uita să le speli înainte. Despre verdeață lucrurile sunt clare – și ea trebuie spălată bine înainte de a fi depozitată la frigider.

Alimentele depozitate într-o cutie de carton au parte de un tratament special. Cerealele pot merge într-un alt recipient și cutia aruncată repede, în timp ce ouăle se spală cu detergent, se șterg de apă și se depozitează într-un castron adânc, pe raftul de sus al frigiderului.

ADVERTISEMENT

În mod evident, cofrajul se aruncă la gunoi. Făina, mălaiul, grișul, pesmetul, biscuiții și alte alimente ambalate în hârtie trebuie depozitate în recipiente pe care deja le ai în casă. Pungile de cumpărături din plastic se aruncă la gunoi.

Pâinea feliată, cozonacul, produsele de patiserie se scot din punga în care au fost ambalate și se păstrează într-o altă pungă.

ADVERTISEMENT