Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Replică uluitoare despre forța de joc a FCSB: „Au ascultat de bunicul lui Compagno”. Analiza completă a lui Vochin

Andrei Vochin a analizat la sânge evoluțiile „roș-albaștrilor” la FANATIK SUPERLIGA și a identificat punctele forte ale celor de la FCSB.
30.01.2024 | 20:40
Replica uluitoare despre forta de joc a FCSB Au ascultat de bunicul lui Compagno Analiza completa a lui Vochin
Replică uluitoare despre forța de joc a FCSB: „Au ascultat de bunicul lui Compagno” Analiza completă a lui Vochin. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

„Roș-albaștrii” sunt de neoprit în SuperLiga, iar Andrei Vochin a analizat în detaliu FCSB la FANATIK SUPERLIGA. Oficialul FRF a scos în evidență importanța lui Syyabonga Ngezana și Joyskim Dawa, însă a avut și o replică uluitoare despre forța de joc a FCSB.

Replică uluitoare despre forța de joc a FCSB: „Au ascultat de bunicul lui Compagno” Analiza completă a lui Vochin

Titlul din SuperLiga pare să fie mai aproape ca niciodată de FCSB, iar „roș-albaștrii” arată din ce în ce mai bine în confruntăriile din campionat. Formația lui Gigi Becali a învins fără drept de apel Universitatea Craiova și se distanțează în clasament față de olteni.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin a analizat în detaliu evoluțiile „roș-albaștrilor” la FANATIK SUPERLIGA, emisiune în direct de la ora 10:30 în fiecare zi de luni, marți și vineri pe site-ul FANATIK.RO. Acesta a avut și o replică uimitoare despre forța de joc a celor de la FCSB.

„(n.r. de ce FCSB este FCSB-ul de azi?) Pentru că au ascultat de bunicul lui Compagno. Pentru că FCSB a început să joace 4-2-3-1, dându-i acea libertate lui Olaru, o libertate care se evidențiază pe tabela de marcaj. Este cel mai bun făcut de Olaru din punct de vedere al realizărilor marcate prin goluri și pase.

ADVERTISEMENT

Este o chestie de reașezare a sistemului și mai sunt câteva motive care mi se par serioase. FCSB pare o echipă bine antrenată, o echipă care poate să alerge într-un ritm și la o intesitate superioare campionatului României. Aici cred că s-a făcut diferența și cu UTA și cu Universitatea Craiova.

Apoi în afara celor doi mijlocași centrali care asigură foarte bine spatele unei echipe care nu a luat gol în primele două runde se mai află doi fundași centrali foarte puternici. Am văzut tot felul de aprecieri făcute despre Ngzena și în special despre Dawa referitor la controlul balonului și calitatea de a pasa”, spune Vochin.

ADVERTISEMENT

Cum a anihilat-o FCSB pe Universitatea Craiova: „Seamănă cu antrenamentul la cap al fundașilor”

„Sunt lucruri de îmbunătățit, dar am văzut foarte puține aprecieri de forța fizică a celor doi și viteza pe care o au ca fundași centrali. Asta ajută o echipă care evoluează în stilul ăsta cu presiune susținută pe adversar, situație în care de cele mai multe ori adversarul nu poate ieși din această încercuire decât folosind minge lungă.

Folosind această minge lungă pentru doi jucători puternici mai degrabă seamănă cu antrenamentul la cap al fundașilor centrali decât cu o soluție de joc pentru multe echipe. Dacă mai dai și de o echipă care inventează un sistem de joc fără atacanți centrali, fără un punct de sprijin pentru această minge lungă șansele să ieși învingători sunt foarte mari.

ADVERTISEMENT

Dincolo de asta mi se pare că echipa este foarte bine antrenată, așa arată. Îmi plac viteza de joc, intensitatea, este o echipă care câștigă duelurile și aici se face diferența. Nu este o echipă așa cum își dorește patronul, dar se pare că patronul își dorește rezultatul nu neapărat tiki-taka”, a spus Vochin.

FCSB, lăudată de Andrei Vochin: „Cel mai modern joc, la egalitate cu Farul”

„Nu este o echipă eminamente o echipă de tiki-taka, nu este o echipă care să își propună să paseze mingea doar ca să o țină. Pasează cât trebuie pentru ca mingea să ajungă în față unde viteza de joc dezvolată de fotbaliștii titularizați este una superioară oricărui adversar.

Pentru campionatul României mi se pare cel mai modern joc, aș pune la egalitate cu ce am văzut la Farul în primele două runde. Una dintre ele va fi văduvită de principalul marcator, Olaru, va fi un meci test pentru FCSB pentru dependența sau independața de căpitanul lor. Sunt curios cum vor suplini această pierdere importantă”, a declarat specialistul FANATIK.

ANALIZA | Cum a devenit FCSB PRINCIPALA FAVORITA la castigarea titlului

ADVERTISEMENT