Sporturi

REPORTAJ. Un meci lângă Cahill! Cum a trăit Darren partida Simonei Halep: “GREAT JOB!”

Simona a jucat primul meci pe Philippe Chatrier, în actuala ediţie de la Roland Garros. Chiar dacă declarase după victoria cu Daria Kasatkina că şi-ar dori să joace doar pe "Suzanne Lenglen",...
06.06.2017 | 00:09
REPORTAJ Un meci langa Cahill Cum a trait Darren partida Simonei Halep GREAT JOB
ADVERTISEMENT

Simona a jucat primul meci pe Philippe Chatrier, în actuala ediţie de la Roland Garros. Chiar dacă declarase după victoria cu Daria Kasatkina că şi-ar dori să joace doar pe “Suzanne Lenglen”, acolo unde a obţinut primele 3 victorii de la Paris, românca s-a simţit ca peştele-n apă şi pe arena principală de la Paris.

Am avut privilegiul să privesc victoria zdrobitoare a Simonei contra Carlei Suarez Navarro la câteva scaune distanţă de Darren Cahill şi tot stafful româncei. Trăirile australianului din timpul meciului şi privirile schimbate de acesta cu Simona de-a lungul întregii partide confirmă coeziunea pe care o are jucătoarea noastră cu tehnicianul său. Şi faptul că Darren ştie şi simte exact momentele cheie în care Simona are nevoie să îi audă încurajările.

ADVERTISEMENT

cahillll

“Come on, Simo!”

Halep a servit prima contra ibericei, iar când publicul a făcut linişte deplină, Cahill şi-a încurajat eleva cu un “Come on, Simo!” scurt şi apăsat, tocmai ca jucătoarea noastră să-l audă. A fost unica reacţie a australianului, până la 2-0 şi 40-30. Adică momentul mingii de desprindere decisivă pentru româncă, în primul set, în care Darren şi-a încurajat, din nou, jucătoarea: “Come on!”

IMG_4130

Sprijin pe care Cahill l-a oferit şi la 5-1, la prima minge de pe serviciul Simonei pentru câştigarea setului. Care s-a încheiat cu Darren şi ceilalţi reprezentanţi ai staffului Simonei în picioare, aplaudând.

ADVERTISEMENT

IMG_4146

În restul setului 1, antrenorul a stat calm, liniştit, privind cu încredere totală jocul lui Halep. Şi nu s-a abţinut să exclame un “GREAT!” la forehandul devastator, care a dus scorul la 4-0, în timp ce Simona strângea strâns pumnul în aer!

IMG_4162

Răbufnirea lui Darren, după rebreakul Simonei, la cel mai lung game al meciului: “YESSSS! Well done!”

Setul 2 a început tras la indigo, cu acelaşi “Come on, Simo!” Halep a făcut break din startul meciului, iar la final l-a căutat din priviri pe Cahill, mulţumită! A fost rândul antrenorului să fluture pumnul strâns în aer: “Allez, Simo!” Doar că, imediat după, Navarro a făcut rebreak, într-un moment care putea deveni foarte dificil. Simona a avut 40-0, dar şi-a pierdut serviciul.

ADVERTISEMENT

IMG_4143

A urmat însă rebreakul româncei, în cel mai lung game al meciului, exact când publicul, din dorinţa de a vedea un meci cât mai lung, a încurajat-o vocal pe Suarez Navarro. Iar Darren a refulat după mai bine de 4 minute de luptă şi backhandul izbăvitor, de 2-1, al Simonei: “YESSS! Well Done!”

IMG_4155

Momentul culminant al setului 2 şi, practic, al meciului, s-a încheiat cu un “Here we go!” ce a prefaţat un game câştigat la 0 şi a dus scorul la 3-1 pentru româncă!

ADVERTISEMENT

Totuşi, imediat după prima minge din gameul 5, pierdută de Halep, Simona l-a căutat pe Cahill din priviri, iritată de mingea greşită şi de un nou posibil moment de revenire al Carlei Suarez Navarro. Australianul a ridicat mâna uşor, îndemnând-o la calm. Iar campioana noastră a câştigat punctul cu un backhand nimicitor şi a fost rândul ei să refuleze şi să arate tuturor şi ei însăşi că este stăpână pe situaţie! “Great job!”, s-a auzit din “players box”!

IMG_4188

Iar forehandul Simonei la mingea finală a meciului a ridicat tot publicul în picioare: “GREAT!” Exact ca tot jocul româncei de luni!

IMG_4181 IMG_4177

Urmează Svitolina şi o revanşă de luat, după finala de acum câteva săptămâni, de la Roma: “Să mă bată ea, dacă poate, că eu NU O SĂ PIERD!”, a spus Simona, după meci

Iar privirea bucuroasă şi gesturile sigure ale lui Ion Ţiriac, de la final, ne reconfirmă ceea ce vedem în acest sezon de zgură la Simona Halep: că începe să strălucească! Cu adevărat!

IMG_4189 

ADVERTISEMENT