News

Reproșurile lui Marcel Ciolacu pentru PNL: ”Nu poți construi un buget dacă nu ai rezolvat problema energiei”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a imputat liderilor PNL că nu urgentează modificarea ordonanţei de urgență referitoare la prețurile pentru energia electrică.
31.10.2022 | 15:54
Reprosurile lui Marcel Ciolacu pentru PNL Nu poti construi un buget daca nu ai rezolvat problema energiei
Marcel Ciolacu așteaptă ca partenerii din PNL să fie mai eficienți. Foto: Facebook PNL – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Reacția lui Marcel Ciolacu la adresa liberalilor vine în contextul în care luni au apărut informații despre dorința PSD de a fixa un preț unic la energia electrică.

Marcel Ciolacu susține că liberalii creează probleme în coaliție

Asta ar fi presupus renunțarea la pragurile actuale de consum, majorarea prețului de la 0,68 lei kw/h la 1,3 kw/h, dar și o compensarea în funcție de venituri. Ce înseamnă asta?

ADVERTISEMENT

Practic, persoanele cu venituri mici ar fi putut să beneficieze de un preț mai mic de 0,68 de bani/kWh, în timp ce familiile cu venituri mari ar fi achitat facturile la prețul maxim.

În acest context, purtătorul de cuvând al PNL, Ionuț Stroe, a declarat luni că liberalii nu își asumă sub nicio formă această creștere a prețului la energie electrică.

ADVERTISEMENT

Nu poți să construiești un buget dacă nu ai rezolvat problema energiei. Nu poți să mergi pe o zonă sustenabilă dacă nu ai… Prioritatea este să închidem cu această ordonanță pe energie.

Care este a doua prioritate a PSD

A doua prioritate este să închidem cu pensiile speciale. Și din acel moment, ministrul finanțelor știe ce are de făcut pentru a ne încadra pe deficitul asumat înainte de un prim-ministru PNL.

ADVERTISEMENT

Atenție! De un prim-ministru PNL… Dacă vreți, îi spun și numele: Cîțu. În toate țările din UE, toată lumea a depășit deficitul”, a declarat Marcel Ciolacu.

De cealaltă parte, preşedinta interimară a Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni că Guvernul României va oferi o soluţie pentru preţurile la energie. Ea spera că astfel va fi deblocată OUG aflată la Camera Deputaţilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ea a punctat că PNL doreşte continuarea colaborării în coaliţia de guvernare, dar numai în termeni de respect și cooperare loială. Gorghiu a mai subliniat că nu trebuie uitat că liberalii au mărit pensiile de două ori până în prezent. Totodată, a ținut să precizeze că  a treia creştere a pensiilor va veni la 1 ianuarie 2023, ţinându-se cont de rata inflaţiei.

ADVERTISEMENT