News

Restricții de circulație în Pasajul Unirii. Primăria montează stingătoare și ventilatoare

Primăria Sectorului 4 a anunțat o serie de restricții de circulație în Pasajul Unirii, până pe 8 decembrie, pentru că se vor monta ventilatoare.
21.11.2022 | 16:05
Restrictii de circulatie in Pasajul Unirii Primaria monteaza stingatoare si ventilatoare
Pasajul Unirii, restricții de circulație. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Circulația va fi restricționată în Pasaj pe timpul nopții, pentru ca autoritățile să monteze stingătoare și ventilatoare, conform unui comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Restricții de circulație în Pasajul Unirii

Așadar, în intervalul orar 23:00 – 05:00, ”șoferii care tranzitează centrul Capitalei sunt rugați să respecte indicațiile polițiștilor aflați în zonă, care vor dirija circulația în funcție de lucrările ce vor avea loc în interiorul tunelului rutier”, potrivit comunicatului oficial.

ADVERTISEMENT

Autoritățile anunță că vor fi montate 40 de ventilatoare și peste 100 de stingătoare, după ce în urmă cu mai multe săptămâni un autoturism a luat foc în acest Pasaj.

”Mai exact, constructorii vor monta ultimele 40 de ventilatoare de tip JET FAN, care vor definitiva astfel sistemul de ventilație/desfumare complet automatizat, instalat la nivelul tunelului rutier, în cadrul lucrărilor de reabilitare și punere în siguranță din vara acestui an.

ADVERTISEMENT

Mai mult, până pe 8 decembrie, în pasaj vor fi montate peste 100 de stingătoare ce vor putea fi acționate, în cazul în care situația o va impune și, totodată, vor fi înlocuite elementele afectate de incidentul produs în luna octombrie ( cabluri electrice, panouri metalice de pe pereții interiori și de pe tavan)”, mai este menționat în comunicat.

Autoritățile transmis că aceste lucrări se vor realiza exclusiv pe timpul nopții ”pentru a afecta cât mai puțin traficul rutier din zonă”.

ADVERTISEMENT

Spre finele lunii octombrie, un autoturism lua foc în Pasajul Unirii. Cu toate că nu au existat victime, zeci de oameni și-au abandonat autoturismele pentru că nu au știut cum să reacționeze, în timp ce mașina în cauză ardea ca o torță.

”Incendiul nu a afectat și alte instalații sau echipamente ale pasajului. Autoturismul a ars integral.

ADVERTISEMENT

Nu a fost necesar să fie mesaj RO-Alert, atâta timp cât noi am evacuat 20 de persoane, iar restul s-au evacuat pe jos”, declara Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București.

Cu toate acestea, autoritățile vor să evite un astfel de incident în viitor și vor dota acest pasaj cu ventilatoare mult mai performante și cu extinctoare tocmai pentru ca oamenii să poată interveni și să stingă orice incendiu produs la un autoturism care trece prin pasaj.

ADVERTISEMENT