News

Rețea de sclavie condusă de români, destructurată în Spania. Șeful grupării, poreclit ”Patriarhul”, și familia sa trăiau în lux

Poliția din Spania a destructurat o rețea de sclavie condusă de români. ”Patriarhul”, cum era poreclit șeful grupării, și familia sa duceau o viață de lux.
23.02.2024 | 22:12
Retea de sclavie condusa de romani destructurata in Spania Seful gruparii poreclit Patriarhul si familia sa traiau in lux
Caz de sclavie în Spania cu români implicați. Șeful grupării, poreclit ”Patriarhul”, și familia sa, trăiau în lux. Sursa foto: capturi Observator News / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Caz de sclavie într-o importantă regiune din Spania cu români implicați. Șeful grupării, poreclit ”Patriarhul”, și familia sa trăiau în lux, în timp ce alți conaționali aveau o viață în condiții mizere.

Caz de sclavie în Spania cu români implicați. Șeful grupării, poreclit ”Patriarhul”, și familia sa, trăiau în lux

Descoperire de-a dreptul terifiantă a poliției din regiunea iberică Sevilla. În 2024, într-una dintre cele mai dezvoltate și moderne țări ale Uniunii Europene, o grupare de români a pus pe picioare o rețea de sclavie.

ADVERTISEMENT

Peste 20 de români şi bulgari erau victimele grupării. Aflați la limita subzistenței, oamenii erau ademeniți cu locuri de muncă bine plătite. În final, aceștia ajungeau să fie exploatați până la epuizare. Stăteau zile la rând fără mâncare şi apă, fiind și pedepsiți inuman.

Coșmarul acestor oameni erau unul într-atât de extrem încât unii luau decizii disperate pentru a se salva. De exemplu, un bărbat ținut captiv a sărit pe fereastra de la etajul I al fermei. Tot aici, o tânără a pierdut sarcina din cauza stresului şi a epuizării.

ADVERTISEMENT

Luis Garcia, şef Brigada pentru Drepturile Omului, dezvăluie că victimele acestei grupări ”erau ţinute în condiţii dure, insalubre, dormeau pe saltele pe podea fără să aibă posibilitatea să se spele”.

Oamenii legii din Spania au aflat detalii despre rețeaua condusă de români. În capul ei se afla un individ poreclit ”Patriarhul”. Acesta avea un plan foarte bine pus la cale pentru a atrage viitorii sclavi.

ADVERTISEMENT

Conaționalul nostru a înființat companii care încheiau contracte cu fermierii pentru culesul fructelor. Alți doi membri de familie îl ajutau. Din bandă făceau parte şi femei. Își puneau nume de cod: ”Alexel ţiganul”, ”Roberto” sau ”Regina”, notează Observator News.

Această afacere nedemnă de lumea modernă le aducea venituri uriașe. Membrii familiei trăiau în condiții de lux. La razia efectuată, poliţiştii iberici au găsit trei mașini scumpe, ceasuri de la branduri exclusiviste, 240 de bijuterii de aur şi aproape 40.000 de euro.

ADVERTISEMENT

15 români arestați în acest caz de sclavie

În total, 15 români sunt acuzați că îşi exploatau conaționalii. Cu toții au fost arestaţi. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă ani grei de închisoare. Din păcate, astfel de cazuri sunt tot mai des întâlnite în Spania.

Anual, sute de români sunt eliberați din rețelele de sclavie modernă. Conform datelor oferite de autoritățile de la Madrid, peste 40% dintre autorii sau victimele exploatării prin muncă din Spania provin din România.

ADVERTISEMENT
Tags: