News

Reţea de traficanţi de droguri din zona Gării de Nord, destructurată de DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), au efectuat percheziţii de amploare în zona Gării de Nord din Capitală, fiind vizată o...
21.07.2015 | 14:38
Retea de traficanti de droguri din zona Garii de Nord destructurata de DIICOT
ADVERTISEMENT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), au efectuat percheziţii de amploare în zona Gării de Nord din Capitală, fiind vizată o grupare infracţională specializată în traficul de droguri.

La data de 21 iulie 2015, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti-Serviciul Antidrog au desfăşurat o acţiune, în zona Gării de Nord din Bucureşti, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, format din 23 de persoane, specializat în traficul de droguri de risc şi mare risc.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul activităţilor investigative desfăşurate pentru destructurarea grupului infracţional au fost realizate mai multe acţiuni de prinderi în flagrant ai membrilor grupului în timp ce comercializau droguri de risc şi mare risc. De asemenea, au fost efectuate descinderi şi percheziţii domiciliare, cele mai multe în zona Gării de Nord.

În urma acestor activităţi au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor heroină, metadonă, precum şi alte mijloace materiale de probă.

ADVERTISEMENT

S-a reţinut că membrii grupării acţionau preponderent în zona Gării de Nord şi a cartierului Grozăveşti, liderul grupării fiind o persoană de sex masculin în vârstă de 41 ani care în urma desfăşurării activităţii infracţionale a obţinut importante folose materiale.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere, constituire, aderare la un grup organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc, precum şi deţinere de droguri de risc şi mare risc.

ADVERTISEMENT

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Poliţiei Capitalei, B.S.I.J., I.G.S.U. şi Politia Locală Sector 1.

sursa: realitatea.net