Life

Rețeta care îți aduce aminte de batoanele cu mac din copilărie. Ingredientul care le face super pufoase

Pentru că este weekend, FANATIK vă recomandă o rețetă unică de batoane cu mac care să vă reamintească de gustul copilăriei.
22.10.2022 | 14:42
Reteta care iti aduce aminte de batoanele cu mac din copilarie Ingredientul care le face super pufoase
Rețetă de batoane cu mac. Sursa foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Cu toții ne-am bucurat în copilărie de gustul batoanelor cu mac, de cele mai multe ori cumpărate pentru că bunicile sau mamele le găteau doar în zilele de sărbătoare sau, mai rar, ca desert la final de săptămână.

Batoanele cu mac, ingredientul secret care le face super pufoase

Pentru a vă reaminti de gustul copilăriei, FANATIK vă propune o rețetă de batoane cu mac simplu și ușor de realizat acasă. Și vă divulgă ingredientul secret care să facă preparatul pufos și delicios. Pentru început trebuie să vă pregătiți cele necesare și, să le lăsați la temperatura camerei.

ADVERTISEMENT

Ingrediente:

  • 500 gr făină la
  • 7 gr drojdie uscată
  • 1/4 linguriță sare
  • 250 ml apă călduță
  • 50 gr zahăr
  • 80 ml ulei

Topping:

  • 50 ml apă
  • 1 linguriță făină
  • 1 lingură mac
  • 50 ml sirop

Mod de preparare:

Luați un bol și puneți făina, zahărul, sarea și drojdia și amestecați. Peste ele adăugați apa și uleiul și frământați cu mâna până se omogenizează aluatul. Se lasă la dospit timp de o oră aproape de o sursă de căldură, până crește aproape dublu față de volumul inițiat. Unele gospodine pot prefera mașina de pâine pentru o variantă mai comodă.

ADVERTISEMENT

După procesul de dospire, aluatul îl împărțim în 8 părți egale.

Fiecare bucată o întindem în formă dreptunghiulară pentru a o putea rula.

Înfășurăm pe lungime fiecare dreptunghi de aluat și le așezăm în tava pregătită în prealabil cu hârtie de copt sau, dacă nu mai aveți, unsă cu unt și tapetată cu făină.

După rularea celor 8 batoane, mai lăsăm pentru circa 30 minute tava la loc cald. În timpul acesta facem un amestec din cele 50 ml apă și o linguriță de făină. Ungem rulorurile cu combinația obținută cu o pensulă si presărăm macul folosindu-ne de o sită.

ADVERTISEMENT

Pentru o mai bună coacere, cuptorul se preîncălzește la 200 grade pentru câteva minute, apoi se introduce 25-30 minute tava în cuptor până se rumenesc frumos batoanele.

Cât timp are loc coacerea, preparăm siropul din apă cu zahăr și ungem batoanele cu acest lichid cât sunt încă fierbinți.

ADVERTISEMENT

Sport la gătit și poftă bună!

Tags: