Cea mai bună rețetă de pizza de casă cu blat pufos conține un ingredient minune, un secret la care puțini s-au gândit pentru că merge de minune lângă, nu în compoziție.
Pentru a avea un aluat moale și care se topește în gură există un produs la care nu te-ai fi așteptat. Berea este secretul care oferă pufoșenie produsului în sine.
Această băutură face diferența și te ajută să te bucuri de un răsfăț culinar exact ca-n Italia. Te transpune imediat într-o vacanță peste hotare.
Pizza de casă cu aluat pufos. Un ingredient special face diferența
Aluatul pufos de pizza se poate realiza și cu alte ingrediente speciale, nu doar cu bere. Printre produsele care se adaugă în compoziție se numără oul, smântâna, laptele sau brânza.
În doar 20 de minute vei obține o pizza de casă de care nu te vei mai sătura, rețetă pe care, cu siguranță, o vei mai încerca și altă dată.
Ingrediente pentru pizza cu aluat pe bază de bere:
- 500 grame de făină albă
- 160 ml de bere
- 160 ml de apă caldă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 lingurițe de drojdie uscată
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriță de sare.
Mod de preparare pizza de casă cu aluat pufos. Pașii de urmat:
- Pentru început tot ce trebuie să faci este să amesteci drojdia cu puțină apă caldă
- Se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă complet
- Drojdia se încorporează în amestecul de făină cu sare
- Se pune berea și apoi uleiul de măsline și se amestecă din nou
- Aluatul obținut se frământă preț de un sfert de oră. Trebuie să devină elastic
- Compoziția se lasă la crescut timp de trei ore într-un castron acoperit cu un prosop
- După ce a trecut timpul se întinde foaia de aluat cu ajutorul unui sucitor
- Se pune într-o tavă și se lasă la crescut din nou, de această dată circa 10 minute
- Se adaugă ingredientele care vă plac: brânză, roșii, busuioc, salam, ceapă etc
- Se bagă la cuptor până când se rumenește frumos deasupra, circa 15-20 minute. Poftă bună!