Life

Rețeta de ardei umpluți a lui Florin Dumitrescu. Este perfectă pentru post

Rețeta de ardei umpluți a lui Florin Dumitrescu. Este un fel de mâncare perfect pentru post. Se prepară simplu și rapid.
26.11.2023 | 10:51
Reteta de ardei umpluti a lui Florin Dumitrescu Este perfecta pentru post
Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta sa de ardei umpluți de post. Sursa foto: Instagram, captură YouTube/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta sa de ardei umpluți, fără carne. Este un preparat perfect pentru Postul Crăciunului, care nu este deloc greu de făcut. Ai nevoie doar de orez, ulei de măsline și de câteva legume.

Rețeta de ardei umpluți de post a lui Florin Dumitrescu

În această perioadă, mulți români țin post și încearcă diverse rețete pe bază de legume și cereale pentru a compensa lipsa alimentelor de origine animală.

ADVERTISEMENT

Există numeroase rețete cu carne care pot fi gătite și fără acest ingredient. O astfel de rețetă este cea de ardei umpluți, a căror umplutură conține doar orez și legume.

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit de ce ingrediente ai nevoie și a explicat, pas cu pas, propria rețetă de ardei umpluți, care este una foarte simplă. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar rețeta se poate face rapid.

ADVERTISEMENT

Pentru a prepara această rețetă de post, ai nevoie de orez, ardei gras, ceapă, usturoi, puțin morcov, ciuperci curățate, zucchini, roșii, dar și ulei de măsline.

Cum se prepară ardeii umpluți cu orez și legume

Primul pas, care e și foarte important, este să speli orezul în câteva ape. Mai există, de altfel, și varianta de a-l lăsa în apă în timpul nopții, pentru a găti rețeta a doua zi.

ADVERTISEMENT

“Este foarte important ca orezul să stea peste noapte în apă, dar dacă nu se poate, trebuie spălat în câteva ape, să se elimine toxinele din el. Orezul vine din siloz”, a explicat chef Florin Dumitrescu, notează ciao.ro.

Morcovul, ceapa și usturoiul se toacă cubulețe, după care se pun la călit într-o tigaie, în ulei de măsline. Se adaugă apoi ciupercile, apoi orezul, dar și puțină apă.

ADVERTISEMENT

Trebuie să știi că o mână de orez reprezintă o porție. Se oprește apoi focul, după care se adaugă zucchini, care trebuie, de asemenea, să fie tăiat cubulețe. Este de preferat să adaugi partea mai cojoasă a dovlecelului.

Această umplutură se adaugă în ardei, deasupra se pune o roșie, iar după aceea capacul de ardei. Se pun ardeii în tavă, iar peste ei se toarnă sos de roșii în care trebuie să fiarbă. Se țin apoi la cuptor, timp de o oră, la 170 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT