Life

Rețeta perfectă de sarmale a lui Chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret pe care îl folosește

Rețeta perfectă de sarmale a lui chef Florin Dumitrescu. Are un ingredient secret și poate fi pusă pe masă de fiecare sărbătoare.
15.04.2023 | 09:46
Reteta perfecta de sarmale a lui Chef Florin Dumitrescu Ingredientul secret pe care il foloseste
Rețeta perfectă de sarmale a lui chef Florin Dumitrescu. Foto Colaj Fanatik . Facebook și Pinterest
ADVERTISEMENT

Aeasta este rețeta perfectă de sarmale a lui chef Florin Dumitrescu. Are un ingredient secret pe care îl folosește mereu și le face delicioase.

Rețeta perfectă de sarmale a lui chef Florin Dumitrescu

Rețeta de sarmale este nelipsită de pe masa de sărbători. Chef Florin Dumitrescu are o rețetă specială, cu un ingredient secret care îi dă savoare.

ADVERTISEMENT

Lista de ingrediente este una destul de simplă și sunt mai multe elemente pe care nu le folosim de obicei la sarmale. Astfel, chef Florin Dumitrescu pune unt, vin roșu, dar și scorțișoară în sarmalele lui.

Iată lista completă de ingrediente pentru sarmalele delicioase pentru orice masă de sărbătoare:

carne tocată;
1 linguriță nucșoară;
1 linguriță scortișoară măcinată;
300 ml vin roșu;
1 ceapă;
varză murată;
500 gr bacon;
1 legătura mărar;
unt

ADVERTISEMENT

Cum se prepară sarmalele lui chef Florin Dumitrescu

Începem rețeta prin a curăța și tăia ceapa mărunt. Într-o tigaie pusă pe foc, adăugăm niște unt. Îl lăsăm să se încingă puțin și după punem și ceapa.

După ce aceasta s-a înmoiat și s-a călit, punem direct și carnea tocată. O amestecăm de câteva ori să se pătrundă peste tot, iar după aceea punem și vinul roșu, ingredientul secret al lui Florin Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

Lăsăm toată compoziția la fiert până este complet gătită carnea și vinul se mai evaporă. Oprim focul după ce s-a gătit și apoi continuăm rețeta de sarmale.

Verificăm compoziția pentru că ea trebuie să fie răcită complet și după adăugăm scorțișoara, nucșoara, legătura de mărar tocat.

ADVERTISEMENT

Acum este momentul și să condimentăm carnea pentru sarmale. Ne ocupăm și de varză și începem să împăturim fiecare bucată de carne într-o foaie de varză. Le așezăm într-un vas termorezistent și deasupra lor punem baconul, care trebuie să fie de bună calitate.

Punem vasul la cuptorul deja preîncălzit la 160 de grade pentru circa o oră. Focul pentru sarmalele sa iasă perfecte trebuie să fie unul mediu și ele trebuie acoperite cu folie de aluminiu.

ADVERTISEMENT