Rețeta de ardei umpluți de post preparată de măicuțele de la Mănăstirea Prislop. Cum se fac aceștia, de fapt. Rețeta este una simplă.
Cum se face rețeta de ardei umpluți de post pe care o pregătesc măicuțele de la Mânăstirea Prislop. Lista de ingrediente nu este una prea lungă, iar aceștia pot fi delicioși. Pentru a face această rețetă, avem nevoie de următoarele ingrediente:
– 5 ardei grași roșii
– 1 ardei verde
– 2 morcovi
– 2 cepe
– 5-6 ciuperci champignon
– 100g orez
– 2 roșii
– 350 ml suc de roșii
– 1 linguriță boia dulce
– 1 legătură pătrunjel
– 1 legătură mărar
– 6 linguri ulei
– sare și piper după gust
Rețeta de ardei umpluți de post de la Mânăstirea Prislop se face simplu. Mai întâi, spălăm ardeii grași și se decupează cotoarele. După aceea, curățăm semințele de pe ardei.
Spălăm și curățăm legumele celelalte, care trebuie mărunțite cât de mic se poate. Morcovul ar fi bine să fie dat pe răzătoare pentru această rețetă.
Punem ceapa la călit în ulei, după morcovul și ardeiul verde tăiat și le mai ținem pe foc un minut. Punem și ciupercile, boia și niște sare și apoi le mai lăsăm să se gătească un minut, în suc propriu.
Tăiem și roșiile cubulețe și le punem peste toate celelalte legume din rețetă, împreună cu orezul pentru ardeii umpluți de post de la Mânăstirea Prislop. Rețeta se continuă cu condimentarea umpluturii și după lăsăm legumele pe foc până când orezul le absoarbe zeama.
Acesta este momentul să curățăm verdețurile și să le tocăm mărunt, iar focul trebuie oprit. Ardeii de post trebuie să fie umpluți cu grjă pentru că orezul se va mai umfla la fierbere.
Apoi trebuie să punem și capacele peste ardeii umpluți de post și dacă vrem putem să folosim și o felie de roșie peste ei ca să acționeze ca un sigiliu.
Ardeii trebuie puși într-o oală înaltă care poate fi dată la cuptor, iar înainte de a-i găti complet mai punem peste ei și sucul de roșii alături de apă cât cuprinde.