Life

Rețeta de ardei umpluți de post de la Mânăstirea Prislop. Cum îi prepară măicuțele

Rețeta de ardei umpluți de post. Cum se fac aceștia la Mânăstirea Prislop de către măicuțele de acolo. Sunt cu adevărat delicioși.
15.03.2023 | 09:35
Reteta de ardei umpluti de post de la Manastirea Prislop Cum ii prepara maicutele
Rețeta de ardei umpluți de post de la Mânăstirea Prislop. Foto Captură Youtube GospoDiva
ADVERTISEMENT

Rețeta de ardei umpluți de post preparată de măicuțele de la Mănăstirea Prislop. Cum se fac aceștia, de fapt. Rețeta este una simplă.

Rețeta de ardei umpluți de post de la Mânăstirea Prislop

Cum se face rețeta de ardei umpluți de post pe care o pregătesc măicuțele de la Mânăstirea Prislop. Lista de ingrediente nu este una prea lungă, iar aceștia pot fi delicioși. Pentru a face această rețetă, avem nevoie de următoarele ingrediente:

ADVERTISEMENT

– 5 ardei grași roșii

– 1 ardei verde

– 2 morcovi

– 2 cepe

– 5-6 ciuperci champignon

– 100g orez

– 2 roșii

– 350 ml suc de roșii

– 1 linguriță boia dulce

– 1 legătură pătrunjel

– 1 legătură mărar

– 6 linguri ulei

– sare și piper după gust

Cum se prepară rețeta de post

Rețeta de ardei umpluți de post de la Mânăstirea Prislop se face simplu. Mai întâi, spălăm ardeii grași și se decupează cotoarele. După aceea, curățăm semințele de pe ardei.

Spălăm și curățăm legumele celelalte, care trebuie mărunțite cât de mic se poate. Morcovul ar fi bine să fie dat pe răzătoare pentru această rețetă.

ADVERTISEMENT

Punem ceapa la călit în ulei, după morcovul și ardeiul verde tăiat și le mai ținem pe foc un minut. Punem și ciupercile, boia și niște sare și apoi le mai lăsăm să se gătească un minut, în suc propriu.

Tăiem și roșiile cubulețe și le punem peste toate celelalte legume din rețetă, împreună cu orezul pentru ardeii umpluți de post de la Mânăstirea Prislop. Rețeta se continuă cu condimentarea umpluturii și după lăsăm legumele pe foc până când orezul le absoarbe zeama.

ADVERTISEMENT

Acesta este momentul să curățăm verdețurile și să le tocăm mărunt, iar focul trebuie oprit. Ardeii de post trebuie să fie umpluți cu grjă pentru că orezul se va mai umfla la fierbere.

Apoi trebuie să punem și capacele peste ardeii umpluți de post și dacă vrem putem să folosim și o felie de roșie peste ei ca să acționeze ca un sigiliu.

ADVERTISEMENT

Ardeii trebuie puși într-o oală înaltă care poate fi dată la cuptor, iar înainte de a-i găti complet mai punem peste ei și sucul de roșii alături de apă cât cuprinde.

ADVERTISEMENT