Life

Rețetă de ardei umpluți de post. Se face simplu și rapid. Ingredientul secret care îi dă un gust deosebit

04.04.2021 | 20:00
Reteta de ardei umpluti de post Se face simplu si rapid Ingredientul secret care ii da un gust deosebit
Rețetă pentru ardei umpluți de post. Se face simplu și rapid. Ingredientul secret care îi dă un gust deosebit. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Rețeta de ardei umpluți de post este o alternativă ideală și sănătoasă a preparatului clasic care conține carne tocată. Acest fel de mâncare se pregătește simplu și destul de rapid, având un ingredient secret care îi dă un gust deosebit. 

Preparatul pentru acest final de săptămână este perfect pentru digestie, așadar nu cade greu la stomac. FANATIK îți spune în rândurile de mai jos care este produsul secret pentru această rețetă pentru Postul Paștelui, dar și care sunt pașii de care trebuie să ții cont.

ADVERTISEMENT

Așadar, ingredientele care nu lipsesc din acest preparat și care dau un gust desăvârșit sunt ciupercile și bulgurul, combinate cu pulpa de ardei ușor crocantă. Per total, preparatul are menirea să încânte papilele gustative ale tuturor.

Ardei umpluți de post. Ce ingrediente speciale dau gust

Bulgurul are o ușoară aromă de nucă, însă în cadrul acestui preparat împrumută din aroma ciupercilor. Ardeii umpluți de post sunt perfecți atunci când sunt serviți cu puțin sos de roșii, fiind un preparat cu care, cu siguranță, nu vei da greș.

ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru rețeta de ardei umpluți de post:

  • 10 ardei grași de culoare galbenă sau verde
  • 700 grame de ciuperci proaspete
  • 400 grame de pastă de roșii
  • o cană de bulgur
  • 2 cepe potrivite
  • o lingură cu vârf de amestec de legume
  • două linguri de fulgi de drojdie inactivă
  • două linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia.

Mod de pregătire ardei umpluți cu ciuperci și bulgur. Rețetă de post:

  1. Ciupercile se spală bine, se curăță, se taie bucățele și se pun la fiert pentru aproximativ 15 minute
  2. Ardeii se spală, se curăță de semințele din interior și li se taie capacele, care se vor folosi mai târziu
  3. Cele două cepe se curăță de frunze, se taie solzișori și se călesc într-o cratiță cu 2 linguri de ulei și puțină apă
  4. Ciupercile se adaugă peste ceapa călită și se amestecă bine
  5. Se pun și bulgurul, o lingură cu vârf de amestec de legume, 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă și 2-3 linguri de pastă de roșii. Se lasă totul pe foc și se amestecă
  6. Compoziția obținută este gata de a fi pusă în ardei, dar nu complet, ci numai trei sferturi pentru că bulgurul își mărește volumul la fiert
  7. Fiecare ardei se acoperă cu capac și se pun într-o oală stând în picioare
  8. În oală se mai adaugă pasta de roții și se completează cu apă până se acoperă complet totul. Toată compoziția trebuie să fie în lichid
  9. Când preparatul este aproape gata se ia oala de pe foc și se bagă la cuptor pentru circa 30 de minute sau până se rumenesc frumos deasupra
  10. Rețeta de ardei umpluți cu ciuperci și bulgur poate fi servită imediat cu ardei iute și mămăligă fierbinte. Spor la treabă!
ADVERTISEMENT