Life

Rețetă de chifteluțe din pește cu sos special. Secretele bucătarilor de la Marea Neagră

Vă prezentăm o rețetă de chifteluțe din pește cu un sos cu totul special. Află secretele din bucătăriile restaurantelor de la Marea Neagră.
11.06.2021 | 13:38
Reteta de chiftelute din peste cu sos special Secretele bucatarilor de la Marea Neagra
Rețetă de chifteluțe din pește. Foto: Youtube Gina Bradea
ADVERTISEMENT

Această rețetă de chifteluțe din pește este una din cele mai simple pe care le poate prepara oricine. Vă prezentăm care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru acest preparat culinar, dar și cu fel de sos puteți consuma chiftelele.

Rețeta prezentată de bucătăreasa Gina Bradea pe pagina ei de Youtube este una veche, chiar din zona Dobrogei. După această rețetă se ghidează și bucătarii din restaurantele de pe litoral, acolo unde se pot comanda aceste preparate cu totul delicioase.

ADVERTISEMENT

Dacă sunt bine făcute, sunt mult mai gustoase și mai fine decât chifteluțele clasice din carne de porc, rurcan sau pui, dar și mai ușoare pentru digestie.

Rețetă de chifteluțe din pește + sos special de roșii

Pentru chiteluțele din pește ai nevoie de un kilogram de pește. Poți folosi știucă sau crap și este important ca peștele să nu aibă oase.

ADVERTISEMENT

Îți ma trebuie două felii de pâine înmuiate în apă sau lapte, bine stoarse, două cepe mari tocate mărunt, făină pentru tăvălit chiftelele la final, un ou, o lingură de cimbru măcinat, o lingură de piper, o lingură rasă de sare, 3-4 căței de usturoi pisați plus mărar și pătrunjel.

În această rețetă este bine să folosești și nucșoară pentru că va da o aromă extraordinară chifteluțelor. Evident, nu poate lipsi uleiul în care vei prăji biluțele de pește.

ADVERTISEMENT

Înainte de toate, pune puțină nucșoară în peștele ales. Ai foarte mare grijă să nu exagerezi cu acest ingredient. Prea multă nucșoară poate da un gust amar chiftelelor!

Se răstoarnă peste peștele îmbibat cu praf de nucșoară celelalte ingrediente și se condimentează la final.

ADVERTISEMENT

La început, chiftelele vor fi destul de moi la atingere, însă pe măsură ce amesteci preparatul acestea se vor întări și vor fi numai bune pentru formarea bilelor.

Rupe chifteluțele cu mâna, cam la 50 de grame bucata și pune-le deoparte pe o farfurie. Treci biluțele în făină înainte de a le pune în tigaie, în baie de ulei.

Biluțele pot fi trecute prin pesmet sau susan, în funcție de preferințe

În funcție de preferințe, poți tăvăli chifteluțele, după ce le-ai trecut prin făină și în pesmet sau susan.

Aceste chiftele merg de minune cu un sos de roșii special, din acelea pe care le pregătești de obicei pentru piure de cartofi.

Vei avea nevoie de 250 de mililitri de sos de tomate, 20 de grame de făină, 2 linguri de ulei de măsline, o ceapă mică, frunze de țelină sau dafin, 150 de mililitri de supă sau apă și sare.

Amestecă făina cu uleiul într-o cratiță și adaugă treptat, după ce se formează răntașul, restul ingredientelor. La final, poți adăuga puțin zahăr dacă vrei ca acest sos să nu fie foarte acru.

 

 

ADVERTISEMENT