Life

Cea mai delicioasă rețetă de post: chifteluțe din cartofi și ciuperci, prăjite sau la cuptor. Se face simplu și ușor

26.03.2021 | 22:56
Cea mai delicioasa reteta de post chiftelute din cartofi si ciuperci prajite sau la cuptor Se face simplu si usor
Cea mai delicioasă rețetă de post: chifteluțe din cartofi și ciuperci, prăjite sau la cuptor. Se face simplu și ușor. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă cea mai delicioasă rețetă de post pe care să o încerci acasă, chifteluțe din cartofi și ciuperi, care pot fi prăjite sau la cuptor, ușor de făcut și care sigur îți vor potoli pofta de mâncare. 

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și sunt gata destul de repede, perfecte pentru o masă de post sau ca un aperitiv. Cu acest preparat delicios niic nu vei simți că ții post, pentru că înlocuiește perfect rețeta cu carne.

ADVERTISEMENT

Află care sunt ingredientele pe care trebuie să le folosești și pașii de urmat pentru această rețetă de chifteluțe din cartofi și ciuperci, perfecte atunci când ții post sau dacă vrei să încerci o rețetă vegană și sănătoasă.

Cea mai delicioasă rețetă de post: chifteluțe din cartofi și ciuperci, prăjite sau la cuptor. Care sunt ingredientele de care ai nevoie

Postul Mare este perioada perfectă pentru a încerca noi rețete culinare bazate pe ingrediente vegane, care îți vor potoli foamea și care înlocuiesc perfect preparatele cu carne și lactate. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nici nu se prepară greu.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe ingrediente s-ar putea să existe deja în dulapul tău, așa că ai nevoie doar de puțină răbdare ca să prepari aceste chifteluțe.

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 250-300 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă mare
  • 5-6 căței de usturoi
  • pătrunjel proaspăt
  • mărar proaspăt (opțional)
  • 100-150 g de făină
  • ulei de floarea soarelui
  • sare și piper după gust
  • boia de ardei dulce după gust
ADVERTISEMENT

Chifteluțe din cartofi și ciuperci, prăjite sau la cuptor. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru această rețetă

  1. Cartofii se curăță și se spală bine, apoi se taie în bucăți mai mari. Cartofii se pun la fiert în apă și se adaugă puțină sare când apa clocotește și se lasă pânî devin suficient de moi.
  2. Se pasează cartofii (se poate folosi și un mixer sau blender) după ce se îndepărtează excesul de apă.
  3. Ciupercile se curăță și se spală foarte bine, după care se lasă la fiert în apă cu sare timp de 7-8 minute.
  4. Se scurg ciupercile de apă și se lasă puțin la răcit, după care se toacă îm bucăți cât mai mici.
  5. Se curăță ceapa, care se spală bine și se taie mărunt, după care se pune la prăjit în ulei încins până se înmoaie.
  6. Se pun ciupercile peste apă și se călesc puțin.
  7. Ceapa și ciupercile se amestecă cu cartofii pasați.
  8. Se adaugă usturoiul pisat, pătrunjelul și mărarul (opțional) tocate mărunt și boia de ardei dulce, sare și piper în funcție de gust.
  9. Se omogenizează foarte bine amestecul și se adaugă făină până se întărește.
  10. Se formează chifteluțe cât de mici dorim și se trec prin făină.
  11. Se prăjesc chiftelele în uleiul bine încins pe ambele părți până se rumenesc bine, timp de 5-7 minute.
  12. Se scot într-un vas, pe care se adaugă un șervețel din hârtie ca să absoarbă excesul de ulei, după care pot fi servite. Poftî bună!

Pont: Dacă vrei să prepari chifteluțele la cuptor, se folosește o tavă cu hârtie de copt, iar chifteluțele se ung cu puțin ulei. Se încălzește cuptorul la 190 de grade și se lasă la copt în jur de 20-30 de minute, până devin rumenite.

ADVERTISEMENT