Life

Rețetă de chifteluțe din pește. Cum se prepară, pas cu pas

Rețetă de chifteluțe din pește. Cum se prepară această rețetă specială, pas cu pas. Care este secretul cărnii pentru a ieși bune.
25.04.2023 | 21:01
Reteta de chiftelute din peste Cum se prepara pas cu pas
Rețetă de chifteluțe din pește. Cum se prepară, pas cu pas. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Rețetă de chifteluțe din pește. Cum se prepară acestea pas cu pas și de ce tip de pește este nevoie pentru a le face. Sunt cu adebărat delicioase.

Cum se fac chifteluțele din pește

O rețetă mai specială este cea de chifteluțe din pește. Gustul acestora este foarte bun și reprezintă ceva diferit față de banalele chiftele cu carne de porc.

ADVERTISEMENT

Lista de ingrediente nu este prea lungă. Un lucru important este ca peștele să fie tocat de două ori înainte. Umplutura necesară pentru chifteluțele de pește este următoarea:

2 cepe

1 cartof

1 ardei gras

1 ardei iute

3 legături de mărar

2 legături de pătrunjel

2 ouă sare, piper, cât vreţi

1 kg carne de peşte

Cum se prepară chifteluțele de pește. Rețeta lui Radu Anton Roman

Pentru a prepara aceste chifteluțe prăjim mai întâi toate legumele, dar și verdeața. Trebuie să le tăiem destul de fin înainte sau chiar să le dăm pe răzătoare.

ADVERTISEMENT

Amestecăm apoi carnea cu ouăle, condimentele și verdeața. Luăm cu lingura câte o bucată din acest amestec pentru chifteluțe și le rotim în palmă. Le dăm apoi prin făină și le punem la prăjit.

Chiftelele trebuie să se rumenească pe ambele părți, așa că trebuie să fim atenți la tigaie ca nu cumva să se ardă. Imediat după ce le-am scos din tigaie, chiftelele trebuie puse pe un prosop de hârtie ca să absoarbă tot uleiul în exces.

ADVERTISEMENT

„Se grijesc cepele, cartoful, ardeiul gras şi iute, se toacă mărunt, pastă, împreună cu verdeaţa. Carnea, ouăle, sarea şi piperul, zarzavatul şi verdeaţa se amestecă.

Se încinge uleiul. Se ia câte o lingură de tocătură, se face gogoloi şi se tăvăleşte prin făină; se turteşte şi se pune la prăjit, pe ambele părţi, până se rumeneşte şi devine chiftea.

ADVERTISEMENT

Puse fierbinţi pe o sugativă, chiftelele scapă de uleiul ars, ceea ce le face şi mai gustoase”, se arată în lucrarea sa Radu Anton Roman – „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“.

ADVERTISEMENT
Tags: