Chiftelele marinate sunt un deliciu pentru mulți români. Gustul lor este unul sățios și îi face pe gurmanzi să mai ceară o porție. Chef Sorin Bontea are o rețetă ideală pentru toată lumea.
Sorin Bontea prepară chiftele marinate după o rețetă proprie. El reușește să dea mâncării o aromă aparte datorită unui truc, doar de el știut.
Potrivit Spynews.ro, maestrul bucătar are ca secret în preparatul său sosul și oțetul pus la final. Iată mai jos lista de ingrediente:
Acestea sunt doar o parte dintre ingrediente, însă, căci pentru sos trebuie altele, respectiv:
În primă fază, se amestecă cimbrul și pătrunjelul cu carnea tocată. Apoi, într-o cratiță, se încinge uleiul, iar peste se adaugă ceapă la călit.
Câtă vreme ceapa se călește, se pisează usturoiul, iar peste acesta se pun ouăle. Începem să amestecăm compoziția, iar următorul pas este să adaugăm pâine.
Atenție, anterior pâinea se înmoaie în apă!. Odată obținut noul amestec, se formează chiftelele, după care se dau prin făină și se lasă la prăjit.
Referitor la sos, într-un vas punem usturoi, ulei și roșii, sare, piper, foi de dafin și puțin zahăr. Toate acestea se amestecă și se toarnă peste chiftele.
Între timp, putem adăuga apă, în funcție de consistența pe care o dorim. Ultimul pas este să adăugăm oțet și să mai lăsăm preparatul pe foc pentru câteva minute.
Odată îndepliniți acești pași, în încheiere se adaugă mărar. Se recomandă servirea caldă a chiftelelor marinate și cu pâine.
Cei dragi vor rămâne cu siguranță surprinși de rețeta de față și vor mai dori o porție. Vă urăm poftă bună!