Life

Rețetă de înghețată făcută în casă. De ce ai nevoie pentru deliciul verii

Îți oferim cea mai bună rețetă de înghețată pe care o poți face la tine acasă, cu care poți cuceri toți musafirii care îți trec pragul!
07.06.2021 | 18:30
Reteta de inghetata facuta in casa De ce ai nevoie pentru deliciul verii
Rețetă de înghețată făcută în casă. Foto: indiamart.com
ADVERTISEMENT

Această rețetă de înghețată făcută în casă este ideală pentru cei pasionați de astfel de deserturi. Înghețata de vanilie este destul de ușor de făcut, iar pentru asta ai nevoie de câteva ustensile și ingrediente exacte.

Pentru rețeta de vanilie de casă aveți nevoie de 250 de mililitri de frișcă din comerț, 250 de mililitri de lapte proaspăt, gălbenușurile de la patru ouă, 150 de grame de zahăr tos și jumătate de păstaie de vanilie.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară? Înainte de orice, spargeți ouăle și separați gălbenușurile de albușuri. La această înghețată de vanilie veți folosi doar gălbenușurile.

Rețetă de înghețată făcută în casă. Cum prepari înghețata de vanilie

Se amestecă cu ajutorul unui mixer adăugând treptat 100-150 de grame de zahăr. După ce gălbenușurile amestecate cu zahăr au căpătat aspectul unei creme consistente, se pune laptele la fiert.

ADVERTISEMENT

Se adaugă apoi treptat laptele fiert peste gălbenușurile mixate cu zahăr. Folosiți din nou mixerul  la viteză medie până obțineți o cremă fină, cu aspect de aluat de clătite.

Puneți noua cremă obținută la fiert pe aburi până capătă o consistență mai groasă. După ce crema se răcește, se pune la frigider.

ADVERTISEMENT

Peste aproximativ 30-40 de minute, scoateți crema din frigider și amestecați din nou cu ajutorul mixerului sau cu un tel.

Se adaugă peste crema de înghețată frișca naturală și se amestecă până se impregnează bine. Tot în acest moment se anestecă și păstaia de vanilie.

ADVERTISEMENT

Puteți folosi și esența de vanilie

Dacă nu găsiți păstaie de vanilie, puteți să o înlocuiți cu esență de vanilie fiolă, pe care o găsiți în orice supermarket.

Puteți face ce fel de forme doriți pentru ca înghețata să arate ca în magazin. Vă puteți folosi de cupe sau de formele cu care faceți de obicei fursecuri.

Înghețata trebuie ținută în cutii bine închise (preferabil din plastic) la congelator pentru ca aceasta să nu se strice repede.

În funcție de gusturi, puteți să adăugați alte tipuri de esențe precum cea de rom sau chiar și câteva linguri de cacao, dacă vreți să fie o înghețată mai specială.

Ea se poate consuma după ce e scoasă din frigider cu bucăți de fructe de pădure sau siropuri pe care le găsiți în magazine gândite special pentru prăjituri, torturi sau înghețate. Cel mai bine merge combinația dintre vanilie și căpșuni, mai ales în această perioadă a verii.

ADVERTISEMENT
Tags: