Life

Rețetă de mâncare de ardei copți. Se face rapid și este delicioasă

Rețetă simplă de mâncare de ardei copți. Gospodinele o pregătesc extrem de ușor și finalul este unul savuros pentru toată lumea.
09.02.2024 | 11:25
Reteta de mancare de ardei copti Se face rapid si este delicioasa
Rețetă simplă de mâncare de ardei copți. Gospodinele o pregătesc extrem de ușor și finalul este unul savuros pentru toată lumea. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Rețetă de mâncare de ardei copți. Se face rapid și este delicioasă. Preparatul culinar poate fi gătit în toate perioadele de peste an, inclusiv atunci când este post. În plus, poate fi consumat de toată lumea, chiar și de vegani.

Rețetă simplă de mâncare de ardei copți. Gospodinele o pregătesc extrem de ușor și finalul este unul savuros pentru toată lumea

Rețetă simplă de mâncare de ardei copți. Gospodinele o pregătesc extrem de ușor și finalul este unul savuros pentru toată lumea. Aromată, gustoasă și cu ingrediente naturale aceasta poate fi atât simplă, cât și cu carne.

ADVERTISEMENT

Preparatul culinar se poate găti în funcție de preferințele fiecărei gospodine în parte și nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Acesta merge de minune alături de o mămăligă caldă, murături sau ardei iute.

Produsul principal care nu trebuie să lipsească constă în ardei grași, mari și colorați. Sunt necesari 6-8 ardei și multe legume. De asemenea, din mâncare nu trebuie să lipsească 2 cepe potrivite și 3 căței de usturoi.

ADVERTISEMENT

În plus, printre ingredientele necesare pentru mâncarea de ardei copți se mai află: 3-4 roșii coapte, 1 cană de orez brun, o jumătate de cană de ulei de măsline, oregano și busuioc uscat, o legătură de pătrunjel proaspăt, sare și piper.

Cum se face mâncarea de ardei copți

Mâncarea de ardei copți se face ușor, rapid și fără mari probleme. În primul rând, gospodinele trebuie să pornească cuptorul la o temperatură de 200 de grade Celsius. În al doilea rând, legumele se spală, se curăță și se taie.

ADVERTISEMENT

De la ardei se îndepărtează semințele și partea cu codița. Se pun într-o tavă și se dau la copt în cuptor până când pielea începe să se rumenească. Între timp, într-o tigaie se pune ceapa în puțin ulei de măsline.

Ceapa se lasă la călit până devine sticloasă. Se adaugă usturoiul și se amestecă pentru a-și elibera mai bine aroma. Ulterior, se pun și restul ingredientelor, printre care se numără: roșiile cubulețe, sarea, piperul, oregano și busuioc.

ADVERTISEMENT

Toate acestea se lasă să fiarbă până când sosul se îngroașă ușor. Orezul brun se fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ardeii pentru această rețetă se scot din cuptor și se lasă să se răcească puțin înainte de a fi folosiți.

Gospodinele trebuie să umple la acest pas ardeii copți cu amestecul de orez și sos de roși. Mâncarea de ardei copți se bagă la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute. Când preparatul este gata se presară deasupra pătrunjel proaspăt tocat.

ADVERTISEMENT