Life

Rețetă de mâncare de cartofi pentru Postul Paștelui. Se face simplu și e foarte delicioasă

Rețetă de mâncare de cartofi rapidă și perfectă pentru Postul Paștelui. Preparatul culinar are un gust cu totul special.
05.04.2024 | 16:09
Reteta de mancare de cartofi pentru Postul Pastelui Se face simplu si e foarte delicioasa
Rețetă de mâncare de cartofi rapidă și perfectă pentru Postul Paștelui. Preparatul culinar are un gust cu totul special. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Rețetă de mâncare de cartofi pentru Postul Paștelui. Se face simplu și e foarte delicioasă. Tocănița aceasta nu are nevoie de foarte multe ingrediente, cu siguranță majoritatea se află deja în propria gospodărie.

Rețetă de mâncare de cartofi rapidă și perfectă pentru Postul Paștelui. Preparatul culinar are un gust cu totul special

Rețetă de mâncare de cartofi rapidă și perfectă pentru Postul Paștelui. Preparatul culinar are un gust cu totul special și nici nu trebuie să petreci ore bune în fața aragazului. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai cele necesare.

ADVERTISEMENT

Acest fel de mâncare este unul dintre cele mai des gătite de gospodinele din România, mai ales atunci când credincioșii renunță la carne, ouă și lactate. De asemenea, mulți chefi reduc cantitatea de ulei perioada aceasta.

Concret, nu se va folosi foarte mult untdelemn, ceea ce este foarte bine și pentru sănătatea umană. Pentru a obține o mâncare consistentă și foarte gustoasă se folosesc 1 kg de cartof, 100 de grame de ceapă și 2 linguri de ulei de floarea soarelui.

ADVERTISEMENT

De asemenea, printre ingrediente se mai numără: 1 cățel de usturoi pisat, 1 legătură de pătrunjel verde, tocat mărunt, 1 linguriță de boia dulce, 1-2 frunze de dafin, 1 ardei gras roșu (opțional), o jumătate de linguri de pastă de roșii și sare și piper, după gust.

Cum se face mâncarea de cartofi de post

Mâncarea de cartofi de post se face simplu și rapid. Prepararea se începe prin curățarea cartofilor care apoi se spală bine și se taie cuburi egale. Ceapa se curăță și se toacă fin, în timp ce usturoiul se zdrobește în presă. Legătura de pătrunjel se spală și se toacă mărunt, apoi se lasă deoparte.

ADVERTISEMENT

Ardeiul gras se curăță de semințe și de cotor și se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o oală încăpătoare și se pun legumele la călit. Se presară un praf de sare și se mai lasă pe aragaz până când se înmoaie puțin. Se adaugă boiaua dulce.

Se adaugă și cartofii în oală și o jumătate de litru de apă fierbinte cât să acopere legumele, alături de frunzele de dafin și sare, în funcție de gust. Se lasă mâncarea de cartofi să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute.

ADVERTISEMENT

Ulterior, se scot două lingurițe de cartofi fierți din zeamă, se zdrobesc cu o furculiță și se pun din nou în oală după ce au fost diluați cu puțină zeamă fierbinte. La acest pas se poate pune și pasta de roșii. Preparatul se mai lasă pe foc până când mai dă în clocot de câteva ori.

Mâncarea trebuie să se îngroașe frumos fără a fi nevoie să se adauge făină sau amidon fiindcă cartofii conțin suficient. Se condimentează în funcție de gustul fiecăruia cu sare și piper și apoi se oprește focul de la aragaz. Se presară pătrunjelul tocat mărunt și e gata de servit!

ADVERTISEMENT