Life

Rețetă de piperchi țârgăsiti sau ardei machedonești. Preparatul ales de Simona Halep este simplu de făcut și delicios

Simona Halep are un meniu diversificat la nunta cu alesul inimii sala, Toni Iuruc, din care nu lipsesc preparatele tradiționale machedonești.
15.09.2021 | 21:06
Reteta de piperchi targasiti sau ardei machedonesti Preparatul ales de Simona Halep este simplu de facut si delicios
Rețetă de piperchi țârgăsiti sau ardei machedonești. Preparatul ales de Simona Halep este simplu de făcut și delicios. Sursa foto: gardaculinara.ro
ADVERTISEMENT

Unul dintre produsele cu care sportiva și-a delectat invitații la petrecerea de la cununia civilă se numără și piperchi țârgăsiti, un preparat care se realizează destul de simplu.

Ardeii machedonești, așa cum mai este cunoscută rețeta, este una dintre cele mai iubite în rândul aromânilor din Dobrogea, dovadă că face parte din meniul Simonei Halep, la restaurant.

ADVERTISEMENT

Piperchi țârgăsiti, preparatul inedit de la nunta Simonei Halep

Mâncarea tradițională aromână este una simplă, gustoasă și rafinată, care folosește din plin legumele proaspete de sezon, dar și fructe mai puțin cunoscute la noi, unele exotice.

Ardeii machedonești sunt un preparat care încântă papilele gustative și se pregătește și foarte ușor. Nu trebuie să stai foarte mult în bucătărie.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru piperchi țârgăsiti:

  • 4 ardei capia roșii
  • 3 roșii bine coapte, măricele
  • 3 căței de usturoi
  • 3 ouă
  • 300 grame de telemea de oi
  • jumătate de pahar ulei de măsline
  • o lingură de sirop de rodie
  • o linguriță de dulceață de ardei iute.

Potrivit gardaculinara.ro, ultimele două ingrediente nu fac parte din rețeta tradițională machedonească. Așadar, ele se pot elimina, gustul rămânând același.

ADVERTISEMENT

Mod de preparare. Cum se face preparatul ales de Simona Halep, la nuntă:

  1. Într-o tigaie încăpătoare se pune uleiul de măsline la încins împreună cu cățeii de usturoi care au fost tăiați felii subțiri
  2. Se adaugă ardeii capia care au fost tăiați la rândul lor felii
  3. Pont: nu se adaugă sare pentru că brânza are suficientă pentru întregul preparat
  4. Ardeii nu trebuie să lase zeamă, ci numai să se prăjească. De aici vine și denumirea preparatului
  5. Legumele se lasă la înmuiat, apoi se adaugă roșiile feliate, care pot fi și decojite
  6. Roșiile nu rămân întregi, ci pur și simplu ajung să se „topească” în tigaie
  7. Se lasă totul pe foc până când se formează un sos destul de consistent
  8. Se adaugă dulceața de ardei și sosul de rodie și se amestecă bine, pas opțional
  9. Sosul trebuie să fie unul scăzut, dar în același timp voluminos ca să facă încorporarea brânzei mult mai ușoară
  10. După ce se adaugă brânza se amestecă mereu să nu se lipsească
  11. Sfat: brânza se topește mult mai repede dacă a fost dată înainte pe răzătoare
  12. Se reduce focul de la aragaz și se adaugă cele 3 ouă bătute dinainte
  13. Ouăle au rolul de a îngroșa sosul preparatului, de aceea ele nu trebuie să se coacă, ci să fie cremoase
  14. Ouăle se adaugă treptat, puțin câte puțin, amestecând mereu până la omogenizarea completă
  15. Preparatul este gata și poate fi luat de pe foc
  16. Se aranjează sub diferite forme care să atragă atenția vizuală
  17. Piperchi țârgăsiti se pot servi așa cum sunt sau alături de alt produs culinar
  18. La acest preparat merge un vin special, la fel de mâncarea
  19. Rețeta se poate face și mai light, folosindu-se mai puțin ulei și brânză mai slabă
  20. Poftă bună!