Life

Rețeta de plăcinte turcești cu brânză. Cum se face Sigara Borek

Rețeta de plăcinte turcești cu brânză. Cum se face celebrul Sigara Borek, care poate fi servit și ca aperitiv. Rețeta este chiar simplă.
18.07.2023 | 11:09
Reteta de placinte turcesti cu branza Cum se face Sigara Borek
Rețeta de plăcinte turcești cu brânză. Foto Captură Pinterest
ADVERTISEMENT

Cum se fac plăcintele turcești cu brânză. Care este rețeta de la Sigara Borek, o gustare perfectă pentru musafiri.

Rețeta de plăcinte turcești cu brânză. Sunt ușor de făcut

Sigara borek ar fi în traducere plăcinte țigarete, tocmai datorită formei pe care acestea o îmbracă. Este o rețetă simplă, dar care poate fi servită ca aperitiv.

ADVERTISEMENT

Lista de ingrediente este următoarea: 2 foi de plăcinte turcești yufka (se găsesc ușor la orice supermarket și costă sub 10 lei), 250 gr telemea, un ou și mărar/pătrunjel.

De asemenea, pentru a unge plăcintele turcești după ce le-am făcut vom avea nevoie de:

2 linguri unt topit
1 gălbenuş
1 lingură apă
1 lingură susan

Cum facem această rețetă de plăcinte

Începem rețeta de plăcinte turcești prin a fărâmița telemeaua. Pentru acest pas, ne folosim de o furculiță. În același bol în care am pus brânza, spargem și un ou. Punem și verdețurile, pe care trebuie să le tocăm mărunt.

ADVERTISEMENT

Apoi ne ocupăm și de aluat și tăiem foile de plăcintă turcești pentru a forma câte opt triunghiuri din fiecare. Apoi, ungem fiecare dintre aceste triunghiuri cu untul topit la microunde.

Umplutura se pune la baza triunghiului, iar apoi trebuie să pliem marginile laterale spre interior. Apoi este momentul să rulăm foaia de Sigara Borek.

ADVERTISEMENT

După ce am rulat foaia, trebuie să ungem și vârful plăcintei cu unt ca aceasta să nu se dezlipsească la coacere sau ulterior.

Luăm o tavă și o tapetăm cu hârtie de copt. Apoi putem să ne apucăm să așezăm plăcințelele una câte una, cu grijă. După aceea, ele pot fi unse cu un gălbenuș de ou amestecat cu câteva linguri de apă.

ADVERTISEMENT

Ultimul pas în această rețetă simplă pentru musafiri este să punem niște susan deasupra. Acesta este opțional, așa că dacă nu vă place, nu puneți. Plăcintele trebuie să fie coapte la 200 de grade pentru zece minute.

ADVERTISEMENT
Tags: