Chec aperitiv nu reprezintă deloc o sperietoate. De altfel, unele preparate pe care le degustăm în restaurante, sau la anumite evenimente le putem prepara și acasă. Acest lucru este valabil și în cazul faimosului chef aperitiv.
Checul aperitiv este delicios, sățios, iar pe cât de complicat pare de preparat, în realitate, lucrurile sunt foarte simple. Îl putem prepara fie sub formă de chef, fie sub formă de brioșe, iar gustul este același.
Pentru rețeta de chec aperitiv, asigură-te că ai în în frigider mezeluri, precum cârnați afumați, sau chiar și șuncă, după gust. În mare, o mare parte din ingrediente le folosești și în pizza, deci nu va fi deloc dificil.
Ingredientele pentru rețeta de chec aperitiv sunt următoarele:
În ceea ce privește modul de preparare, începem la fel ca și la rețeta pentru celebrul chec de dulce, pe care îl știm foarte bine. Spargem ouăle și separăm albușul de gălbenuș.
Luăm separat gălbenușurile și adăugăm puțină sare, apoi le amestecăm bine cu un tel. Le lăsăm deoparte până în momentul în care culoarea lor se intensifică.
Până atunci, batem și albușurile separat, până când acestea se fac spumă și adăugăm niște piper, acesta va da o aromă deosebită cheiului nostru.
Gălbenușurile le amestecăm cu ulei, încet, la fel ca și la maioneză, iar mai apoi, amestecul în răsturnăm ușor peste albușuri și amestecăm încet.
După ce obținem o compoziție omogenă punem și ardeiul, alături de cârnați, măsline și cașcaval. Este indicat ca toate acestea să fie tăiate cubulețe, iar mărimea să fie asemănătoare.
În acest mod nu doar că faimosul nostru chec va arăta mai bine, dar și ingredientele se leagă mai bine. Amestecăm totul bine, adăugăm apoi praful de copt și făina, prin sită, însă treptat.
În tot acest timp amestecăm compoziția constant, cu mișcări ușoare. Pregătim apoi o tavă de cozonac, tapetată cu hârtie de copt și punem tot aluatul.
Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la o temperatură de 200 de grade, atât sus cât și jos înainte de a pune checul. În ceea ce privește timpul de coacere, compoziția trebuie să stea la cuptor timp de 40-50 de minute, până se rumenește.
Se scoate apoi de la cuptor și se lasă să se răcească timp de 20 de minute și de abia apoi se taie. Încearcă să nu te grăbești, pentru că dacă alegi să tai checul fierbinte, atunci acesta se va sfărâma și nimeni nu își dorește asta.
Dacă nu vrei să optezi pentru mezeluri din comerț în checul aperitiv, poți prepara acasă și un parizer de pui delicios pe care să îl folosești.