Life

Rețetă de post. Negresa, o prăjitură pufoasă pentru toți pofticioșii

19.11.2020 | 23:51
Reteta de post Negresa o prajitura pufoasa pentru toti pofticiosii
Rețetă de post. Negresa, o prăjitură pufoasă pentru toți pofticioșii. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Negresa este una dintre prăjiturile în fața căreia nu poți rezista, din fericire existând și varianta pentru post. Așadar, de data aceasta FANATIK vă aduce o rețetă simplă și ușoară care este gata într-un timp relativ scurt. 

Acest desert este adorat atât de adulți, cât și de copii, fiind una dintre puținele rețete care se pregătește din numai câteva ingrediente. Și unde mai pui că le ai deja în bucătărie. Vegană și ușoară, negresa este gata în aproximativ 45 de minute.

ADVERTISEMENT

În plus, acest dulce ne amintește tuturor de copilărie, fiind ideal pentru cei care iubesc ciocolată și nu concep să nu o savureze pe deplin. Haideți să aflăm din rândurile de mai jos cum se face această prăjitură delicioasă și ce produse ne trebuie.

Rețetă de post. Negresă, un desert pe gustul tuturor

Ingrediente pentru negresa de post:

  • 300 grame de făină
  • 160 ml de ulei de floarea soarelui
  • 300 ml apă
  • 180 grame de zahăr
  • 40 grame de cacao
  • 1 lingură de oțet
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 2 grame de sare
  • diferite arome, în funcție de preferințele fiecăruia. Se poate folosi coaja rasă de la portocală sau un plic de zahăr vanilat.
ADVERTISEMENT

De asemenea, unele gospodine mai folosesc pentru decorul negresei diferite bomboane care să-i atragă pe cei mici. Tot la capitolul decor merg de minune alunele sau nucile tocate mărunt.

Mod de preparare negresă de post. Pașii de urmat:

  1. Făina și pudra de cacao se cern prin site în boluri separate, apoi se combină
  2. Se adaugă în bol și lingurița de bicarbonat de sodiu și se amestecă bine toate cele 3 ingrediente
  3. La acest pas se adaugă zahărul până la omogenizare
  4. Uleiul de floarea soarelui se toarnă puțin câte puțin și se amestecă cu un tel
  5. Se mai adaugă apa, oțetul și aromele amestecând continuu până se formează un aluat omogen, fără cocoloașe
  6. Tava de copt se tapează cu ulei și făină, iar apoi se toarnă întreaga compoziție
  7. Negresa se bagă la cuptorul încălzit în prealabil, unde va sta pentru circa 30 de minute
  8. Când este gata se lasă la răcit pentru aproximativ 10 minute
  9. Între timp se pregătește glazura care va îmbrăca prăjitura. Ciocolata se topește cu puțin ulei la bain marie
  10. Negresa se taie în cuburi sau în alte forme și se toarnă deasupra glazura de ciocolată
  11. Peste ciocolata topită se pot adăuga diferite ornamente
  12. Glazura se lasă să se răcească, iar apoi prăjitura poate fi savurată în voie
  13. Nu mai are nevoie de nicio prezentare. Poftă bună!
ADVERTISEMENT