Life

Rețeta de prăjitură cu mac și cremă de vanilie. Un desert de neratat!

Rețeta de prăjtură cu mac și cremă de vanilie este ideală pentru zilele de weeekend, mai ales dacă vrei să îți surprinzi familia și musafirii.
21.08.2021 | 15:07
Reteta de prajitura cu mac si crema de vanilie Un desert de neratat
Rețetă de prăjitură cu mac. Foto: rețetediana.wordpress.com
ADVERTISEMENT

Rețeta de prăitură cu mac și cremă de vanilie poate fi preparată fără probleme de oricine, cu condiția să se respecte anumiți pași și să se folosească ingredientele exacte, fără a depăși anumite cantități.

Pentru prăjitura cu mac și cremă de vanilie, vei avea nevoie de ingrediente pentru blatul desertului și apoi pentru crema de vanilie.

ADVERTISEMENT

Pentru blat îți trebuie  6 albușuri, 180 de grame de zahăr, 100 de grame de mac, 80 de grame de făină, 3 linguri de nucă de cocos, jumătate de pliculeț de praf de copt și un praf de sare.

Rețeta de prăjitură cu mac și cremă de vanilie

Bate albușurile până se fac spumă, amestecând în același timp cu sarea. Pe urmă, adaugă zahărul, câte două linguri odată, și folosește mixerul pentru a te asigura că amestecul este destul de omogen, la viteză mare.

ADVERTISEMENT

Îți poți da seama că ai procedat corect dacă spuma obținută are un aspect lucios și nu cade din vas dacă îl întorci invers.

Urmează să adaugi restul ingredientelor necesare pentru blatul prăjiturii. După ce tot este amestecat și nu există cocoloașe, ia o tavă pentru copt și unge-o cu unt.

ADVERTISEMENT

Tava trebuie tapetată, evident, cu hârtie specială pentru copt. Încinge înainte cuptorul la 180 de grade Celsius și folosește o spatulă pentru a nivela blatul introdus în tavă. Lasă blatul să se coacă timp de aproximativ 20 de minute.

În timp ce blatul prăjiturii cu mac se coace, te poți apuca liniștit/ă de crema de vanilie. Pentru cremă vei avea nevoie de alte ingrediente.

ADVERTISEMENT

Îți trebuie cele 6 gălbenușuri rămase de la blat, 180 de grame de zahăr tos, 3 linguri cu vârf de amidon, 250 de mililitri de lapte, 200 de grame de unt gras, moale și extract de vanilie.

Folosește mixerul pentru a amesteca, înainte de toate, gălbenușurile cu zahărul tos. Pune apoi laptele încălzit puțintel, în care ai desfăcut amidonul, potrivit teoskitchen.ro.

După adăugarea laptelui, e bine să amesteci încontinuu cu telul pentru evitarea formării cocoloașelor. Pune apoi vanilia și răstoarnă crema într-un bol termorezistent. Pune peste acest vas un capac și lasă crema la foc preț de câteva momente.

Crema este gata când capătă un aspect ca de budincă. În momentul în care este suficient de groasă, oprește focul.

Biscuiții însiropați se pun deasupra cremei

Rețeta de prăjitură cu mac nu este gata! În continuare, îți vom spune ce mai e de făcut. Pentru siropul și stratul de biscuiți îți vor mai trebui 300 grame de biscuiți, 200 de grame de zahăr tos și 100 mililitri de apă.

Într-o cratiță separată, pune zahărul și lasă-l să se topească până ce se caramelizează. Este indicat că amesteci încontinuu pentru că zahărul se poate arde foarte ușor.

Trage cratița de pe foc și adaugă apoi apa. Zahărul va redeveni la fel ca înainte după ce îl vei pune din nou pe foc. Evident, în tot acest timp trebuie să amesteci.

După ce siropul este gata, trece biscuiții prin acest sirop dulce. Peste blatul scos din cuptor, vei pune un strat de cremă de vanilie, iar prăjitura acoperită va fi cu acești biscuiți însiropați. Poți pune deasupra frișcă ori glazură de ciocolată.

 

ADVERTISEMENT