Life

Rețetă de salată orientală. Gustoasă, ideală pentru primăvară și plină de vitamine

11.05.2021 | 17:45
Reteta de salata orientala Gustoasa ideala pentru primavara si plina de vitamine
Rețetă de salată orientală. Gustoasă, ideală pentru primăvară și plină de vitamine. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Primăvara este sezonul perfect pentru salate și preparate simple și gustoase, asta pentru că în piețe se găsesc foarte multe legume proaspete. Rețeta recomandă pentru această zi este una care se bucură de multe vitamine. 

Salata orientală este un preparat clasic, pe care nu ai cum să nu-l fi încercat măcar o dată. De post sau nu, această rețetă nu are nevoie de foarte multe ingrediente, cel mai important lucru de care trebuie să ții cont fiind neapărat dressingul.

ADVERTISEMENT

Potrivit savoriurbane.ro, salata orientală poate fi consumată ca atare sau ca și garnitură la o friptură. Fiecare are libertatea de a pune în ea tot felul de ingrediente după bunul plac, printre acestea numărându-se: castraveții, gogoșarii sau măslinele.

Salată orientală, o rețetă perfectă primăvara. E simplă și ușoară

Salata orientală ideală pentru primăvară conține ouă, mai ales că am ieșit deja din postul Paștelui. Nu trebuie să lipsească nici ceapa verde, ridichi sau măsline. În plus, dressingul poate fi unul clasic sau cu muștar, în funcție de gustul fiecăruia.

ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru salată orientală:

  • un kilogram de cartofi care se fierb direct cu coajă
  • 4 ouă fierte destul de tare
  • 2-3 cepe roșii sau ceapă verde de primăvară
  • măsline negre fără sâmburi
  • sare și piper negru măcinat, în funcție de gustul fiecăruia

Dressing clasic pentru această rețetă:

  • 200 ml de apă
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de oțet de masă, de preferat alb
  • o linguriță rasă de sare
  • jumătate de linguriță de zahăr
ADVERTISEMENT

Mod de preparare salată orientală. Pașii de care trebui să ții cont:

  1. Salata orientală se pregătește într-un timp foarte scurt, totul este să ai cartofii și ouăle deja fierte
  2. Cartofii care au fiert cu tot cu coajă se curăță și se taie bucățele cât mai mici și se lasă la răcit
  3. Ouăle trebuie să fiarbă aproximativ 7 minute, apoi se lasă sub jet de apă rece pentru a se curăța mai repede
  4. Ceapa roșie se taie solzișori. Se procedează la fel și în cazul în care ai ceapă verde, se taie mărunt
  5. Acum este momentul să pregătim dressingul pentru salată care se face într-un bol în care se pune apa rece, apoi cele două linguri de oțet
  6. Se adaugă și restul ingredientelor și se amestecă foarte bine până când se topesc sarea și zahărul
  7. La final se adaugă uleiul de floarea soarelui și se amestecă din nou salata
  8. Dressingul se poate bune într-un borcan care se scutură bine pentru a se amesteca foarte bine ingredientele
  9. Se montează salata începându-se cu cartofii care se pun la fundul vasului, apoi ouăle, ceapa și dressingul
  10. Salata este gata pentru a fi savurată. Poftă bună!