Life

Rețeta de tartar de somon a lui Keed de la Chefi la cuțite. Secretele unui preparat special

Vă prezentăm rețeta de tartar de somon a lui Keed, fost concurent la Chefi la cuțite 2021!
12.07.2021 | 11:35
Reteta de tartar de somon a lui Keed de la Chefi la cutite Secretele unui preparat special
ADVERTISEMENT

Rețeta de tartar de somon a fost postată de Keed de la Chefi la cuțite pe canalul său de Youtube. Acolo i-a obișnuit deja pe urmăritorii săi cu tot felul de preparate culinare.

Telespectatorii fideli ai emisiuni și cei pasionați de bucătărie au aflat până acum de la Keed cum se prepară burgerul, tocănița țigănească, dar și o serie de alte rețete cu care s-a făcut remarcat în emisiunea de la Antena 1.

ADVERTISEMENT

A sosit momentul pentru rețeta de tartar de somon. Pentru aceasta ai nevoie de un file de somon, ceapă roșie, ulei de măsline, sos iute, lime, fructul pasiunii, mango și ghimbir.

Rețeta de tartar de somon a lui Keed de la Chefi la cuțite

„Pentru că nu am avut formă pentru el, ce mă fac, în ce pun tartarul? Am găsit minunățiile astea de lingurițe. Așa vom face plating-ul”, a explicat Keed de la Chefi la cuțite pe Youtube.

ADVERTISEMENT

Scoate părțile maro de la somon, căci nu vei avea nevoie de acele bucăți de pește în prepararea somonului. Evident, înainte de a te apuca de gătit este bine să speli somonul.

Tăiați somonul în fâșii lungi și apoi în cubulețe mici. Trebuie să fiți atenți când tăiați peștele, mai ales dacă e proaspăt, căci acesta se poate dezintegra ușor.

ADVERTISEMENT

Continuă cu mango. Ideal ar fi ca fructul să fie bine copt. Tăiați mango-ul în cubulețe mici. Acest fruct va da o savoare cu totul aparte tartarului de somon, îl va face mai parfumat.

Zeama de lime se pune spre final

Puneți mango undeva la trei sferturi din cantitatea de pește și adăugați-l peste somon. Taie apoi fructul pasiunii și scoate semințele. Zeama de la fructul pasiunii se strecoară peste combinația de mango și somon.

ADVERTISEMENT

Dă pe răzătoare lămâia și lime-ul cu tot cu coajă. Taie apoi ceapa roșie. Aceasta trebuie să fie foarte fin tocată. Curăță apoi ghimbirul și trece-l prin răzătoare. Ar trebui să ai cam o linguriță de ghimbir ras.

Zeama de la lămâie și lime se adaugă la final, căci aceasta va găti peștele. Adaugă apoi uleiul de măsline, sosul iute, sarea și amestecă. Poți pune și puțin coriandru sau pătrunjel.

Adaugă apoi ghimbirul și amestecă bine de tot. Fructele au rolul de a concentra grăsimea din pește și de a da un gust aparte mâncării.

ADVERTISEMENT