Life

Rețetă delicioasă de lapte de pasăre. Cum prepari desertul copilăriei

Cum se prepară laptele de pasăre, considerat desertul copilăriei. Iată o rețeță delicioasă și sățioasă. O vei savura din plin.
25.01.2024 | 13:42
Reteta delicioasa de lapte de pasare Cum prepari desertul copilariei
Lista de ingrediente pentru laptele de pasare. Sursa foto: gustoase.net
ADVERTISEMENT

Laptele de pasăre este unul dintre deserturile copilăriei și nu este deloc greu să-l prepari, chiar dacă denumirea creează o confuzie. Iată o rețetă unică și extrem de delicioasă prin care îi vei putea impresiona pe cei dragi. Își vor dori o porție dublă.

Cum facem laptele de pasăre. Lista de ingrediente

Niciodată nu vei da greș, dacă îți dorești să surprinzi pe cineva cu un desert din lapte de pasăre. Este un preparat care se consumă adesea nu doar în România, ci și în Anglia, Franța, Italia sau Spania. Cei care țin la dietă ar trebui să stea departe de el, fiindcă este bogat în calorii.

ADVERTISEMENT

Totuși, chiar dacă laptele de pasăre se bazează pe o cantitate mare de zahăr și grăsime, va fi destul de dificil să stai departe de aroma sa deosebită. O singură abatere de la regulile unei diete nu te va ”costa” foarte mult.

Laptele de pasăre are această denumire fiindcă se bazează pe adaos de ouă, despre care știm că sunt oferite de păsări, adică de găini. Se bat câteva albușuri și se plasează pe un strat subțire din cremă de vanilie sau pe un strat de caramel.

ADVERTISEMENT

Lista de ingrediente este compusă din: 200 grame de zahăr, 4 ouă, 2 pliculețe de zahăr vanilat sau o păstaie de vanilie, 1 lingură de coajă rasă de lămâie și 1 litru de lapte. Așadar, iată produse care sunt accesibile oricui. Cum le combinăm încât să ne iasă desertul?

Modul de preparare al laptelui de pasăre

Primul pas este să puneți laptele pe foc, la fiert. Apoi, bateți albușurile cu 50 de grame de zahăr vanilat sau adăugați un bețișor de vanilie, în așa fel încât să se obțină o textură pufoasă și moale. Aveți grijă ca zahărul să fie bine topit pentru ca desertul să nu fie prea dulce.

ADVERTISEMENT

Atunci când laptele dă să fiarbă, focul se micșorează și se pun găluștele de albuș bătut cu spumă. După un interval de 3 minute, găluștele se întorc pe cealaltă parte și mai sunt așteptate să fiarbă încă 3 minute.

Odată ce ați observat că s-au fiert bine, găluștele se scot cu o spumieră și se pun într-un castron mare. Laptele se va păstra, iar între timp vă apucați să bateți și gălbenușurile, cu 150 de grame de zahăr, 4-5 linguri de lapte, până când se va forma o cremă.

ADVERTISEMENT

Peste conținutul cu gălbenușuri se mai pun coaja unei lămâi și restul de lapte. Următorul pas este să așezați vasul cu gălbenușurile deasupra unui vas cu apă clocotită. Se amestecă totul, iar când vedem că s-a format un aspect gros, oprim aragazul și lăsăm la răcit.

După ce crema din gălbenușuri s-a răcit, se toarnă în castronul cu găluște din albuș. Desertul se servește de obicei rece sau la temperatura camerei, în funcție de preferințe. Vă urăm poftă bună!

ADVERTISEMENT