Dacă ești în căutarea unui desert care să te umple de energie, atunci l-ai găsit. Acesta se prepară foarte repede și ușor. Îl poți face și tu acasă, oricând simți nevoia de o revigorare.
Puțină lumea poate să reziste în fața deserturilor. Totuși, unele dintre ele s-ar putea să ne creeze un disconfort, în special atunci când sunt consumate în cantități mari, ori sunt procesate.
Acest desert despre care vorbim însă, nu doar că te umple de energie, dar e și delicios. Conține un ingredient secret care pe lângă faptul că îi dă aromă, are și anumite proprietăți pentru organism. Este vorba despre esența de cafea.
Rulada cu ciocolată și cafea este desertul care te umple de energie. Cafeaua știm deja ce beneficii are pentru organism, ea stimulând creierul și nu numai. Iar ciocolata nu e nici ea mai prejos.
Astfel, combinând aceste două ingrediente, nu doar că vom obține un desert delicios, ci și o adevărată bombă de energie. Cum se prepară rulada cu ciocolată și cafea? O să observi diferența la gust imediat după ce o savurezi.
Pentru 12 porții de ruladă cu ciocolată și cafea, lista ingredientelor necesare este următoarea:
Pentru cremă:
Poate lista de ingrediente ți se pare ceva mai lungă, dar modul de preparare nu e deloc. Acest desert care te umple de energie e gata într-un timp record. Prima oară se separă albușurile de gălbenușuri.
Primele vor fi bătute spumă, alături de zahăr, iar ulterior se adaugă și esența de rom, dar și sarea. Gălbenușurile se adaugă și ele pe rând, iar apoi urmează cacaua și făina. Totul se amestecă bine, cu mișcări ușoare.
Compoziția obținută o punem într-o tavă triunghiulară tapetată cu hârtie de copt. Va sta o jumătate de oră la cuptor, iar după ce s-a copt, se trece printr-un prosop umed și începe rularea.
Crema poate fi pregătită în timp ce aluatul e la copt. Ciocolata se rupe în bucăți și se amestecă cu zahăr, frișcă lichidă, dar și cacao. Toate ingredientele se pun la foc mic, până când ciocolata se topește.
Se amestecă continuu astfel încât să nu fiarbă. La final se răcește brusc și se adaugă și esența de cafea. Totul se amestecă bine până când devine spumos, iar blatul se unge cu cremă și se rulează. Desertul care te umple de energie este gata acum.