Life

Rețeta de lapte de pasăre a lui Florin Dumitrescu. Juratul de la Chefi la cuțite a modificat preparatul copilăriei

Rețeta de lapte de pasăre a lui Florin Dumitrescu. Cum a reinterpretat faimosul chef preparatul copilăriei.
07.09.2022 | 20:29
Reteta de lapte de pasare a lui Florin Dumitrescu Juratul de la Chefi la cutite a modificat preparatul copilariei
Rețeta de lapte de pasăre a lui Florin Dumitrescu. Foto: Colaj Fanatik / Capturi Youtube
ADVERTISEMENT

Laptele de pasăre este un desert apreciat de toți, poate cel mai des primit în copilărie. Cine nu îl iubea? Chef Florin Dumitrescu ne propune o modificare a desertului.

Rețeta de lapte de pasăre a lui Florin Dumitrescu

Laptele de pasăre este un desert iubit de toți, preparatul copilăriei. Dar Florin Dumitrescu vrea să modifice puțin desertul clasic și propune o rețetă puțin altfel.

ADVERTISEMENT

„Lapte de pasăre – o abordare un pic diferită față de rețeta clasică, dar puteți să o folosiți ca bază pentru orice combinație de gust vă doriți!”, a scris faimosul chef pe rețelele de socializare.

Pentru această rețetă, avem nevoie de următoarea listă de ingrediente.

Pentru decor:

4 albușuri

4 linguri  zahăr

4 gălbenușuri

200g zahăr

80ml  rom

Pentru sos: 120g zahăr

30ml rom

Cum se face laptele de pasăre 2.0

Începem această rețetă prin a separa ouăle și este necesar să batem albușurile spumă. Adăugăm treptat și zahărul peste acest amestec.

ADVERTISEMENT

Apoi, trebuie să preparăm o cremă zabaglione, o cremă cu specific italienesc, cu gălbenuș de ou, zahăr și vin dulce – în acest caz, folosim rom.

Ulterior, trebuie să batem gălbenușurile cu zahăr până când acesta s-a topit de tot, moment în care trebuie să adăugăm romul și să continuăm să amestecăm până avem o spumă destul de consistentă.

ADVERTISEMENT

Pentru această rețetă a lui Florin Dumitrescu trebuie să pregătim și un sos de caramel, pentru care lăsăm zahărul să se topească încet într-o crăticioară, iar apoi îl flambăm cu rom.

Revenind la rețeta principală, trebuie să punem albușurile în vasele tapetate cu zahăr, după care trebuie să le băgăm la cuptor vreme de trei minute la temperatura de 90 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Când crema italienească este gata, trebuie să așezăm vasul în care am făcut-o pe o baie de gheață. Când albușul este gătit, îl punem direct peste zabaglione.

Ulterior, tot ce mai avem de făcut este să decorăm laptele de pasăre cu caramelul. Poftă bună!

ADVERTISEMENT