Life

Rețeta delicioasă pe care trebuie neapărat să o faci iarna. Ai nevoie de portocale și banane

Rețeta de desert pe care trebuie neapărat să o încerci în iarna asta. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar rezultatul este unul delicios
14.12.2023 | 20:43
Reteta delicioasa pe care trebuie neaparat sa o faci iarna Ai nevoie de portocale si banane
Cum să prepari cel mai bun desert de Crăciun Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Dacă ai rămas în pană de idei și vrei să prepari un desert delicios și fresh, în același timp, avem o propunere de rețetă care trebuie neapărat încercată. Pe lângă faptul că este extrem de ușor de preparat, gustul este incredibil de bun.

Desertul cu portocale numai bun de pus pe masa de Crăciun

Pentru gospodinele care nu mai știu ce desert să pună pe masa de Crăciun, avem o rețetă care sigur nu vă va dezamăgi. Pentru că portocalele sunt fructele de sezon, ar fi și păcat să nu încercați o rețetă cu ajutorul lor.

ADVERTISEMENT

Pentru rețeta de prăjitură cu banane și portocale aveți nevoie de două portocale, de trei banane și de trei ouă. Pe lângă asta, vă mai trebuie și 200 de grame de zahăr, 150 de grame de unt și de 250 de grame de făină.

Tot de pe lista ingredientelor fac parte și 1 plic de praf de copt, vanilie, o linguriță de scorțișoară și zahăr pudră pentru decor. Modul de preparare nu este nici el unul dificil și poate fi făcută de oricine.

ADVERTISEMENT

În primă instanță, tot ce trebuie să faceți este să încălziți cuptorul la 180 de grade și să tapetați o tavă cu hârtie de copt. Ouălele trebuie amestecate cu zahăr până se obține o compoziție spumoasă.

Cum se prepară desertul cu portocale

Untul trebuie topit, după care se adaugă peste amestecul deja existent. Peste se pune coaja de portocală și bananele zdrobite foarte bine. La final, se adaugă făina și praful de copt.

ADVERTISEMENT

Întregul amestec se omogenizează foarte bine, încet, pentru a nu se forma cocoloașe. După ce s-a obținut o compoziție omogenă, dacă vă place vanilia, puteți adăuga esența în aluat.

Cei care preferă scorțișoara, pot pune o linguriță din acest condiment aromat. Sau, dacă aveți alte preferințe, puteți pune alte arome care sunt pe placul dumneavoastră.

ADVERTISEMENT

Întreaga compoziție se toarnă în tavă, în așa fel încât să fie distribuită în mod uniform. Prăjitura trebuie lăsată la cuptor preț de 30-35 de minute. În tot acest timp, se testează cu scobitoarea. Dacă a trecut testul mai devreme, înseamnă că poate fi scoasă din cuptor.

După ce se scoate din cuptor, prăjitura se lasă la răcit. Apoi, peste este se presară în ploaie zăhărul pudră. Acum, desertul delicios este numai bun de pus pe masa de Crăciun.

ADVERTISEMENT