News

REŢETĂ DROB DE MIEL. Ingrediente şi mod de prepare

RETETA DROB DE MIEL. Pe lângă friptura de miel şi pască, drobul de miel nu poate lipsi nici el de pe masa de Paşte. Aşa că puteţi încerca această reţetă....
30.04.2016 | 11:17
RETETA DROB DE MIEL Ingrediente si mod de prepare
ADVERTISEMENT

RETETA DROB DE MIEL. Pe lângă friptura de miel şi pască, drobul de miel nu poate lipsi nici el de pe masa de Paşte. Aşa că puteţi încerca această reţetă.

RETETA DROB DE MIEL. Drobul de miel are puţine calorii şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii, scrie dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

RETETA DROB DE MIEL. Ingrediente

1 kg măruntaie(ficat, rinichi, plamani, inima),prapur de miel
2 ouă crude
3-4 oua fierte
1 felie de pâine,
1 lingură smântână,
6 fire ceapă verde,
1 ceapă uscată de marime medie
2 fire usturoi verde
sare, piper,
1 lingură untură sau ulei după preferinţă

RETETA DROB DE MIEL. Mod de preparare

RETETA DROB DE MIEL. Spălăm organele şi prapurul în mai multe ape. Cât timp pregătim compoziţia pentru drob ţinem prapurul într-un castron cu apă rece şi puţin oţet.

ADVERTISEMENT

RETETA DROB DE MIEL. Fierbem organele de miel în apă cu sare, luând spuma de câte ori este nevoie. Se scot din vas şi se lasă să se răcească. Se trec prin masina de carne măruntaiele de la un miel, inima, ficatul, plămânii. Se adaugă ouăle crude, puţin miez de pâine muiat în lapte (după dorinţă), sare, un praf de piper, smântână şi verdeată multă, mărar, pătrunjel, ceapă verde şi usturoiul verde tocate mărunt cu o parte din cozi.

RETETA DROB DE MIEL. Se unge forma cu untură sau ulei, se aşează prapurul astfel încât să rămână mult şi pe margini pentru a putea fi întors deasupra peste umplutură. Se pune o parte din umplutură peste prapur în forma apoi se aşează ouale fierte bine, intregi sau jumătăţi, apăsând uşor.

ADVERTISEMENT

RETETA DROB DE MIEL. Se adaugă şi cealaltă parte de umplutură astfel încât să fie acoperite bine ouale. Se acopera cu prapurul compoziţia, se unge cu ou bătut cu puţină smântână şi se introduce în cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. După ce s-a copt îl scoatem şi îl mai lăsăm în tavă până se desprinde uşor de margini. Se scoate şi se lasă la răcit. Se serveşte rece cu salată verde sau legume de sezon.