Life

Rețetă gălbiori la tigaie cu usturoi și mărar. Sunt gata în câteva minute și au gust divin

Rețetă simplă de gălbiori la tigaie cu usturoi și mărar. Se prepară rapid și ușor! De ce ingrediente aveți nevoie pentru acest preparat delicios?
07.02.2024 | 15:30
Reteta galbiori la tigaie cu usturoi si marar Sunt gata in cateva minute si au gust divin
Rețetă gălbiori la tigaie cu usturoi și mărar. Se prepară rapid și simplu. foto: ciprianmuntele.ro, erbivorul.com/ colaj: fanatik
ADVERTISEMENT

Rețetă gălbiori la tigaie cu usturoi și mărar. Este una foarte gustoasă, dar se face și extrem de simplu, rapid și ușor. Dacă nu știați până acum, gălbiorii sunt ciuperci sălbatice, denumite și Chanterelle. Consumul de gălbiori este unul benefic, pentru că aceste ciuperci conțin vitamine, zinc, cupru, potasiu, seleniu și fibre. Aceste ciuperci sunt extrem de apreciate de marii bucătari ai lumii. De aceea, astăzi vă arătăm cum să gătiți gălbiori. Cea mai simplă rețetă este cea de gălbiori la tigaie cu usturoi și mărar. Iată cum se prepară!

Cum se fac gălbiorii la tigaie, rețeta explicată

Pentru cine nu știe, gălbiorii se pot culege din păduri la începutul verii. Ei cresc la rădăcina copacilor acoperiți de mușchi, în special în pădurile de conifere și mesteacăn. Dacă nu reușiți să le luați direct din natură, aceste ciuperci sălbatice le puteți găsi și în supermarketuri, sub formă congelată.

ADVERTISEMENT

Gălbiorii se află în top 5 cele mai gustoase ciuperci din toată lumea. Dacă sunt preparați rapid, aceștia devin extrem de fragezi și delicioși. De regulă, experții bucătari recomandă ca aceste ciuperci sălbatice să fie gătite în suc propriu, la foc mic. În acest mod, gălbiorii își vor păstra toate proprietățile nutritive. Cea mai comună rețetă este cea cu gălbiori uscați, dar puteți încerca și alte rețete.

Există diverse moduri în care puteți găti aceste ciuperci sălbatice, și anume: gălbiori prăjiți în unt, gălbiori cu pui, gălbiori cu cartofi, gălbiori cu usturoi, cu smântână și pătrunjel. De asemenea, cei care au stil de viață sănătos pot opta pentru prepararea gălbiorilor la cuptor sau la grătar. Indiferent de metoda pe care o alegeți, toate rețetele de gălbiori sunt absolute delicioase și gustoase. Nu există persoană care să refuze o porție de gălbiori în sos sau prăjiți!

ADVERTISEMENT

Ce ingrediente să folosești neapărat la gălbiori

Pentru rețeta de gălbiori la tigaie cu usturoi și mărar, nu veți avea nevoie de multe ingrediente. În maxim 30 de minute, acest preparat va fi gata și, cu siguranță, va fi pe placul tuturor celor care îl savurează.

  • 500 grame de gălbiori
  • 3 căței de usturoi mari
  • sare
  • piper
  • 5 linguri de ulei de măsline.
  • mărar.
  • 20 de grame unt.
  • opțional rozmarin sau cimbru.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare gălbiori la tigaie

Prima dată spălați gălbiorii, îi curățați și îi tăiați pe jumătate, apoi îi puneți într-o tigaie încăpătoare. Peste ei se adaugă ulei de măsline și se lasă la foc mediu. După 5 minute, gălbiorii vor începe să-și lase sucul propriu, așa că se adaugă sare și piper măcinat.

Când apa se va evapora, iar gălbiorii încep să se prăjească în ulei, îi mai lăsăm 5-7 minute. Atunci când devin sticloase, ciupercile sunt gata. Separat, se toacă usturoiul și se adaugă peste ciuperci. Se lasă totul la foc mic încă 2 minute. Când sunt gata, gălbiorii se servesc calzi, cu pâine sau mămăligă. Poftă bună!

ADVERTISEMENT