O ciulama de post cu ciuperci, cu un sos delicios din făină, este o mâncare care se prepară destul de ușor și simplu. Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a o găti. Această ciulamaua cu ciuperci este atât de gustoasă și aromată, încât nici nu veți simți lipsa untului sau a smântânei!
Dacă vă numărați printre persoanele care țin post, atunci această rețetă de ciulamaua de ciuperci de post este ideală. Pregătită din ingrediente proaspete și naturale, această mâncare este de-a dreptul delicioasă și cremoasă. În plus, se face ușor și e gata în aproximativ 30 de minute. De asemenea, nu uitați să pregătiți și o mămăliguță, care merge de minune cu ciulama cu ciuperci!
Prima dată se se curăță și se spală ciupercile, iar apoi se fierb în apă cu sare. Se scurg şi se pun din nou la fiert în 1,5 l de apă. Apoi se adaugă ceapa, morcovii şi păstârnacul, toate curăţate şi spălate. După ce s-au fiert bine legumele şi ciupercile, se dau cu sare și se lasă la rece. Uleiul se pune la încins, apoi se căleşte făina numai 1-2 minute, doar cât să se îngălbenească uşor.
Se stinge cu supa strecurată, amestecând încontinuu să nu se formeze cocoloaşe. Când devine de consistenţa smântânii, se adaugă ciupercile fierte şi tăiate felii. Se mai lasă pe foc timp de 5-10 minute, amestecând să nu se prindă de fundul cratiței. La final, se potrivește de sare, piper și se adaugă verdeață. Poftă bună!
În această perioadă puteți încerca și orezul cu ciuperci. Se prepară destul de rapid și este extrem de gustos. Nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente, pe care cu siguranță le aveți prin bucătărie.
Ciupercile se scot din cutie, se trec printr-un jet de apă rece pentru a înlătura conservantul şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Într-un vas, se topeşte untul şi se adaugă orezul. Se lasă până devine translucid şi se adaugă ciupercile. Se toarnă supa din legume, se presară sare şi se lasă să fiarbă sub capac aproximativ 15 minute sau cât timp este nevoie ca să se înmoaie orezul. Se presară verdeață pe deasupra și se servește cald!