Life

Rețetă rapidă pentru cele mai gustoase turte fără drojdie cu chefir

Vă prezentăm una dintre cele mai simple rețete de turte fără drojdie.
03.09.2021 | 17:42
Reteta rapida pentru cele mai gustoase turte fara drojdie cu chefir
Rețetă rapidă pentru cele mai gustoase turte fără drojdie cu chefir. Sursă foto: retete-usoare.info
ADVERTISEMENT

Turtele fără drojdie cu chefir sunt foarte gustoase și extrem de simplu de realizat.

Orice gospodină poate pregăti această rețetă, dacă ține cont de câteva sfaturi.

Vă prezentăm mai jos o rețetă deosebit de simplă și pentru care nu aveți nevoie de prea multe ingrediente.

Rețetă rapidă pentru cele mai gustoase turte fără drojdie cu chefir

Există mai multe rețete de turte fără drojdie, dar una dintre cele mai gustoase este cea cu chefir. Respectați întocmai cantitățile de mai jos, prezentate de retete-usoare.info și nu veți da greș cu acest desert delicios.

ADVERTISEMENT

Ingrediente

200 ml de chefir sau lapte acru (să fie la temperatura camerei)

1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

1/2 linguriță de sare (sau după gust)

1 linguriță de zahăr

2 ouă

700 gr de făină (se mai adaugă la nevoie)

3 linguri de ulei

700 ml de ulei – pentru prăjit

Cum se prepară turtele cu chefir

Într-un bol se amestecă chefirul, bicarbonatul, sarea, zahărul, cele 2 ouă. Se amestecă bine pentru a obține o compoziție omogenă.

Cerneți făina și apoi începeți să frământați aluatul. Puneți și uleiul și frământați până când aluatul nu mai este lipicios. Tapetați un alt bol mai mare cu făină și puneți aluatul în el. Presărați puțină făină și deasupra, acoperiți vasul cu o folie de plastic, apoi lăsați compoziția să se odihnească timp de aproximativ 10 minute.

ADVERTISEMENT

Puneți aluatul pe suprafața de lucru pe care ați presărat puțină făină. Modelați un baton și apoi îl împărțiți în 8 bucăți egale. Fiecare bucată trebuie rotunjită. Presărați din nou făină pe suprafața de lucru și întindeți bine fiecare bucățică de aluat.

Într-o tigaie se încinge bine uleiul și apoi se prăjesc turtele pe ambele fețe. Când sunt gata se pun într-un castron pe care îl acoperiți cu o pungă de plastic.

ADVERTISEMENT

Beneficiile chefirului

Chefirul se obține din lapte fermentat și are o mulțime de beneficii. Ajută la prevenirea și tratarea mai multor boli și afecțiuni. Este foarte bogat în calciu și în bacteriile probiotice. De asemenea, ajută la scăderea colesterolului. S-a dovedit că are și efecte antitumorale în cazul cancerului gastric.

Chefirul întărește imunitatea organismului. Este recomandat și în diete pentru că are un conținut scăzut în grăsimi, dar bogat în proteine.

ADVERTISEMENT