Life

Rețetă simplă de dovlecei pane. Sunt delicioși și ideali la masa de prânz

Rețetă rapidă de dovlecei pane. Sunt savuroși și perfecți de savurat la masa de prânz. Se servesc simplu sau ca și garnitură.
23.08.2023 | 08:15
Reteta simpla de dovlecei pane Sunt deliciosi si ideali la masa de pranz
Rețetă rapidă de dovlecei pane. Sunt savuroși și perfecți de savurat la prânz. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Rețetă simplă de dovlecei pane. Sunt delicioși și ideali la masa de prânz. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care sunt sfaturile de care trebuie să ții cont în bucătărie.

Rețetă rapidă de dovlecei pane. Sunt savuroși și perfecți de savurat la prânz

Rețetă rapidă de dovlecei pane. Sunt savuroși și perfecți de savurat la prânz. Timpul de preparare nu este unul mare și nici nu este nevoie de multe ingrediente. Sunt necesare 2 ouă, 100 grame de pesmet și 100 de grame de făină.

ADVERTISEMENT

De asemenea, gospodinele nu trebuie să uite de sare, piper, oregano, boia dulce, ulei de floarea soarelui și bineînțeles, 2 dovlecei destul de mari. În primul rând, legumele se spală în apă rece și se taie în felii subțiri.

Grosimea pe care e bine să o aibă dovleceii este de circa 1 cm. Al doilea pas este lăsarea dovleceilor într-un castron, dar nu înainte de a se presăra lor deasupra puțină sare. Apa pe care o lasă legumele trebuie neapărat îndepărtată cu ajutorul unui șervețel absorbant.

ADVERTISEMENT

Făina se amestecă cu restul de ingrediente, în timp ce ouăle se bat într-un castron separat. Se trece fiecare felie de dovlecel prin cele două compoziții și apoi prin pesmet. Uleiul se pune la încins într-o tigaie și ulterior, se adaugă legumele.

Rondele de dovlecei se prăjesc bine până când devin aurii. Se țin pe aragaz aproximativ 3 minute și se scot pe șervețele absorbante pentru a elimina excesul de ulei de floarea soarelui. Se lasă la răcit și se servesc simplu sau cu usturoi pisat.

ADVERTISEMENT

Sfaturi pentru dovlecei pane

Dovleceii pane reprezintă un preparat culinar simplu, rapid și la îndemâna tuturor gospodinelor. Chiar și așa bucătarii ne îndeamnă să ținem cont de câteva sfaturi pentru a ne bucura de o rețetă fără niciun fel de cusur.

E foarte important să alegem de fiecare dată legume tinere, potrivite ca mărime. De asemenea, acestea nu trebuie să prezinte urme de ofilire sau îmbătrânire pe coajă. Totodată, trebuie să ținem cont de fiecare dată de pașii rețetei.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, dovlecelul este o legumă săracă în calorii, dar care furnizează organismului uman cantități mari de minerale, vitamine și antioxidanți. În plus, leguma conține vitaminele B6, B1, B3, B2, B5 și fosfor.

ADVERTISEMENT
Tags: