Life

Gem de dovlecel, o rețetă care te va surprinde. E un preparat special

Dovlecii sunt perfecți făcuți pane sau pe grătar, însă puțină lume știe că aceste legume se pretează de minune și când vine vorba de conservare sau dulceață.
02.08.2022 | 15:21
Gem de dovlecel o reteta care te va surprinde E un preparat special
Rețetă inedită de gem de dovlecei. Are un gust pe măsură. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Gemul de dovlecel reprezintă o rețetă care te va surprinde. Este vorba de un preparat special, cu un gust pe măsură și care merită încercat măcar o dată-n viață, pe lângă conservarea fructelor pe care le folosim de obicei.

Rețetă inedită de gem de dovlecei. Are un gust pe măsură

Rețeta de gem de dovlecei este perfectă pentru micul dejun sau atunci când simți nevoia de ceva dulce. De asemenea, este un produs care nu are nevoie de foarte multe produse și se pregătește foarte ușor și rapid.

ADVERTISEMENT

Preparatul este unul foarte aromat și gustos pentru că dovleceii se confiază foarte bine în zahăr. În plus, devin sticloși și translucizi în combinație cu zeama de la lămâie.

Ingrediente pentru dulceața de dovlecei: 

  • 1 kilogram de dovlecei
  • 1 kilogram de zahăr alb
  • 2 lămâi
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • puțin ghimbir.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare dulceață de dovlecei. Pașii de urmat:

  1. Dovleceii se spală foarte bine și se curăță de coajă
  2. Legumele se taie cubulețe și se lasă într-un castron încăpător
  3. Zeama de la lămâie se adaugă peste dovlecii care se pun la fiert
  4. În oală se adaugă cele două tipuri de zahăr, ghimbirul și o lămâie tăiată felii
  5. Se lasă totul la fiert la foc mic
  6. Se amestecă continuu pentru a nu se lipi compoziția
  7. Gemul este gata atunci când se formează un sirop bine închegat
  8. Preparatul se toarnă în borcane atunci când este încă cald
  9. Se pun capacele și se lasă la răcit întoarse, apoi se duc în cămară
  10. Desertul este perfect pe o felie de pâine sau în tot felul de prăjituri.

Gospodinele mai pot folosi pentru această rețetă culinară păstăi de vanilie pentru un gust mai intens, iar zahărul poate fi din cel brun, în funcție de preferințele fiecăruia.

ADVERTISEMENT

Timpul de gătire este de aproximativ 20 de minute, în timp ce pregătirea este de circa 10 minute. Așadar, gemul de dovlecei e gata într-un timp record.