Gemul de dovlecel reprezintă o rețetă care te va surprinde. Este vorba de un preparat special, cu un gust pe măsură și care merită încercat măcar o dată-n viață, pe lângă conservarea fructelor pe care le folosim de obicei.
Rețeta de gem de dovlecei este perfectă pentru micul dejun sau atunci când simți nevoia de ceva dulce. De asemenea, este un produs care nu are nevoie de foarte multe produse și se pregătește foarte ușor și rapid.
Preparatul este unul foarte aromat și gustos pentru că dovleceii se confiază foarte bine în zahăr. În plus, devin sticloși și translucizi în combinație cu zeama de la lămâie.
Ingrediente pentru dulceața de dovlecei:
Gospodinele mai pot folosi pentru această rețetă culinară păstăi de vanilie pentru un gust mai intens, iar zahărul poate fi din cel brun, în funcție de preferințele fiecăruia.
Timpul de gătire este de aproximativ 20 de minute, în timp ce pregătirea este de circa 10 minute. Așadar, gemul de dovlecei e gata într-un timp record.