Life

Cea mai mare greșeală care poate strica supa de pui. Ce să nu faci niciodată atunci când prepari rețeta

Care este cea mai mare greșeală prin care poți strica o supă de pui. Iată ce pas să ocolești atunci când prepari rețeta.
17.08.2023 | 10:46
Cea mai mare greseala care poate strica supa de pui Ce sa nu faci niciodata atunci cand prepari reteta
Cum să faci cea mai bună supă de pui. Sursa foto: reteteculinare.ro
ADVERTISEMENT

Rețetă de supă de pui. Acest preparat este unul dintre cele mai delicioase de pe mesele noastre, mai ales atunci când este făcut ca la carte. Nu ai nevoie de ingrediente sofisticate pentru a-l găti și nici de un timp foarte mare. Cu toate că multe gospodine cunosc o astfel de rețetă, nu știu și ce greșeală majoră comit.

Rețetă delicioasă de supă de pui. Ce greșeală fac multe gospodine

Supa de pui nu este doar bună la gust, ci și ideală pentru momentele de răceală. Conține multe vitamine care întăresc sistemul imunitar. Se poate servi în două momente ale zilei, la prânz și la cină. Iată lista de ingrediente și greșeala pe care trebuie să o omiți.

ADVERTISEMENT

Pentru o supă de pui ai nevoie de: carne de pui, (aripioare, piept sau pulpe), sare, apă, ulei, o ceapă, un morcov, o roșie, bulion, pătrunjel, țelină și un ardei verde sau roșu. Iată, ingrediente care nu sunt sofisticate și le poți achiziționa din orice magazin. Unele dintre ele posibil să le ai și acasă.

Modul de preparare a supei de pui

Primul pas este fierberea cărnii. Pune apă în vasul în care vrei să gătești, las-o să dea în clocot și apoi adaugă bucățile de carne de pui. Dacă provine din comerț, nu trebuie să o lăsați foarte mult în apă, în schimb, dacă este vorba despre o pasăre de casă, atunci veți lăsa la fiert până când carnea devine fragedă.

ADVERTISEMENT

Nu există un timp standard, iar tocmai de acest aspect ține și greșeala pe care o fac gospodinele. Tind să fie mai preocupate de intervalul de fierbere decât să arunce o privire peste cum arată carnea. O puteți înțepa cu o furculiță și dacă se poate desprinde ușor, este moale, înseamnă că a fiert suficient.

Referitor la sare, aceasta se poate pune chiar din momentul fierberii cărnii și nu trebuie să așteptați să se termine acest pas. Gustul va fi mai intens, iar spuma care se va forma se va putea lua mai ușor și mai rapid, în același timp. În caz contrar, se va împrăștia prin vas.

ADVERTISEMENT

Odată ce a fiert carnea, aveți două variante. Prima constă în a pune peste legumele, iar spre final pătrunjelul și bulionul. O altă variantă poate fi cea în care carnea fiartă se dă deoparte, iar într-un vas separat se face mai întâi o prăjeală, cu ceapă, morcov și roșii.

Ceapa, morcovul și roșiile tăiate bucăți se vor lăsa să se călească, apoi se va turna apă, care se va lăsa să fiarbă și se vor adăuga cartofi, tăiați tot cubulețe, împreună cu restul legumelor, din listă, care v-au mai rămas. Puțin delicat va oferi o aromă aparte.

ADVERTISEMENT

Spre final, se adaugă bulionul, pătrunjelul și carnea fiartă. Preparatul se va mai ține cinci minute pe foc și apoi veți obține o supă numai potrivită de trecut în cărțile de bucate. O supă de pui se poate servi cu pâine, dar nu foarte multă, cu un ardei iute, cu salată de varză sau ridiche.

ADVERTISEMENT
Tags: