Life

Rețetă tradițională de 1 Decembrie 2020. Cea mai delicioasă ciorbă de varză cu afumătură. Cum se prepară

30.11.2020 | 13:17
Reteta traditionala de 1 Decembrie 2020 Cea mai delicioasa ciorba de varza cu afumatura Cum se prepara
Rețetă tradițională de 1 Decembrie 2020. Cea mai delicioasă ciorbă de varză cu afumătură. Cum se prepară. Sursa foto: e-retete.ro
ADVERTISEMENT

Ziua Națională a României este un moment perfect pentru a încerca o rețetă tradițională, cum ar fi ciorba de varză cu afumătură. Gospodinele pot încerca această rețetă delicioasă pentru un prânz reușit în familie și îi vor surprinde pe cei dragi. 

Din moment ce nu ne putem bucura de această sărbătoare ca în ceilalți ani din cauza pandemiei de coronavirus, suntem nevoiți să ne adaptăm situației și să ne relaxăm alături de cei dragi. Ce ar putea fi mai bun decât un prânz delicios și consistent?

ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă cel mai simplu mod în care poți prepara această ciorbă delicioasă, care va avea succes printre membrii familiei. Iată care este cea mai bună variantă de preparare a acestui fel tradițional de mâncare.

Rețetă tradițională de 1 Decembrie 2020. Cea mai delicioasă ciorbă de varză cu afumătură. Ingrediente

Toamna este anotimpul care ne aduce multe legume, pe care le putem consuma în zeci de feluri. Fie că alegem o salată sau o ciorbă, legumele sunt mereu o variantă bună pentru un prânz reușit. Ciorba este un fel de mâncare nelipsit pentru majoritatea românilor, servită, de obiei, ca primul fel de la masă.

ADVERTISEMENT

Ciorba de varză cu afumătură se numără printre felurile preferate de mâncare ale românilor, iar Ziua Națională a României este ocazia perfectă de a încerca această rețetă tradițională. Nu este foarte greu de preparat și îi va încânta pe membrii familiei alături de care sărbătorești.

Ingrediente pentru ciorba de varză cu afumătură

  • 1 kg de varză albă
  • 1 kg de carne afumată cu os (ciolan, picioare)
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 ardei graşi (de preferat, să fie roșii)
  • 1/2 linguriţă de paprika
  • sare şi piper după gust
  • o legătură de mărar
  • crenguţe de cimbru
  • 1 litru de bulion
  • o cutie de smântână
ADVERTISEMENT

Cum se prepară ciorba de varză cu afumătură. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

  1. Carnea afumată trebuie spălată bine și curățată de straturile mai groase de grăsime.
  2. Se pune apă la fiert într-o oală de mărime medie. Atunci când apa este în clocot, se adaugă carnea afumată o linguriță de sare. Dacă este nevoie, se spumează.
  3. După aproximativ 30 de minute de fierbere, se scoate carnea și se lasă la răcit după care se scoate de pe os și se taie în bucăți.
  4. Varza se taie în bucățele, se freacă cu sare, după care trebuie lăsată să se înmoaie.
  5. Se adaugă restul ingredientelor în oala în care fiere ciorba. Se adaugă, pe rând, ceapa, morcovul și ardeii tăiați mărunt.
  6. După câteva minute se adaugă paprika, apoi varza, care trebuie stoarsă bine de zeama pe care a lăsat-o. Se adaugă și cubulețele de roșii și bucățile de carne.
  7. Se toarnă peste, apa în care a fiert carnea afumată, apoi bulionul.
  8. Se pun câteva fire de cimbru și o cantitate mică de mărar tocat pe deasupra, după care se presară puțin piper.
  9. La nevoie, se adaugă apă, pentru ca nivelul lichidului să fie câțiva cm deasupra verzei.
  10. Ciorba trebuie lăsată să fiarbă la foc potrivit până când varza se înmoaie.
  11. Se pot adăuga câteva lingurin de smântână la sfârșit.
  12. Se adaugă, după gust, sarea li piperul, după care se mai lasă câteva minute la clocotit.
  13. Se ia de pe foc și se presară deasupra restul de mărar.
  14. Ciorba este gata de servit. După preferințe, se poate servi cu smântână și ardei iute.