Fanatik vă aduce rețeta zilei: prăjitură cu zmeură și biscuiți, fără coacere. Se pregătesc două blaturi și o cremă rocoroasă cu miere și zmeură. Este o rețetă care se prepară rapid, excelentă pentru sezonul cald.
Ingrediente necesare:
Pentru primul blat:
Pentru cremă:
Pentru al doilea blat:
În primul rând, se pregătește blatul din partea de jos a tortului, mărunțind biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Între timp, se poate topi untul, apoi se amestecă împreună cu mierea până se obține o cremă lichidă. Se toarnă peste biscuiți și se amestecă până când ingredientele se omogenizează complet, apoi se pun într-o formă rotundă de tort, de 25 de centimetri, cu inel detașabil.
Presează bine biscuiții cu o lingură până când se obține un blat pe care trebuie să îl pui la frigider pentru 20 de minute. Între timp, poți pregăti crema. Hidratează gelatina în apă rece, topește-o apoi la bain marie și mixeaz-o împreună cu frișca până când compoziția devine consistentă.
Adaugă peste gelatină siropul și dulceața, amestecând ușor cu o lingură.
Toarnă crema în formă, peste blat. În final, rupe în bucăți mai mari biscuiții și așază-i pentru a forma un al doilea blat. Ornează tortul cu zmeură și cu topping din sirop de zmeură și lasă-l la rece cel putin trei ore înainte de a-l tăia.