Life

Rețeta zilei: Prăjitură cu zmeură și biscuiți, fără coacere. Se prepară simplu și rapid

09.06.2020 | 16:26
Reteta zilei Prajitura cu zmeura si biscuiti fara coacere Se prepara simplu si rapid
Rețeta zilei: Prăjitură cu zmeură și biscuiți, fără coacere sursă foto: arctic.ro
ADVERTISEMENT

Fanatik vă aduce rețeta zilei: prăjitură cu zmeură și biscuiți, fără coacere. Se pregătesc două blaturi și o cremă rocoroasă cu miere și zmeură. Este o rețetă care se prepară rapid, excelentă pentru sezonul cald.

Prăjitură cu zmeură și biscuiți, fără coacere

Ingrediente necesare:

Pentru primul blat:

  • 250 gr biscuiți măcinați mărunt
  • 80 gr unt topit
  • două linguri miere

Pentru cremă:

  • 1/5 kilogram de zmeură sau 5 linguri dulceață de zmeură
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 100 ml suc de zmeură
  • 10 gr gelatină (un plic)
ADVERTISEMENT

Pentru al doilea blat:

  • 150 gr biscuiți mărunțiți
  • sirop de zmeură
  • o mană de zmeură

Mod de preparare

În primul rând, se pregătește blatul din partea de jos a tortului, mărunțind biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie.

Între timp, se poate topi untul, apoi se amestecă împreună cu mierea până se obține o cremă lichidă. Se toarnă peste biscuiți și se amestecă până când ingredientele se omogenizează complet, apoi se pun într-o formă rotundă de tort, de 25 de centimetri, cu inel detașabil.

ADVERTISEMENT

Presează  bine biscuiții cu o lingură până când se obține un blat pe care trebuie să îl pui la frigider pentru 20 de minute. Între timp, poți pregăti crema. Hidratează gelatina în apă rece, topește-o apoi la bain marie și mixeaz-o împreună cu frișca până când compoziția devine consistentă.

Adaugă peste gelatină siropul și dulceața, amestecând ușor cu o lingură.

Toarnă crema în formă, peste blat. În final, rupe în bucăți mai mari biscuiții și așază-i pentru a forma un al doilea blat. Ornează tortul cu zmeură și cu topping din sirop de zmeură și lasă-l la rece cel putin trei ore înainte de a-l tăia.

ADVERTISEMENT