Life

Rețeta zilei: Prăjitură turcească pe bază de iaurt și sirop de citrice

10.06.2020 | 15:20
Reteta zilei Prajitura turceasca pe baza de iaurt si sirop de citrice
Rețeta zilei: Prăjitură turcească pe bază de iaurt și sirop de citrice sursă foto: divainbucatarie.ro
ADVERTISEMENT

Fanatik vă prezintă rețeta zilei. De această dată, o prăjitură turcească pe bază de iaurt și sirop de citrice. Este o minunăție fină în farfurie. Se prepară ușor și se servește atât caldă, cât și rece.

Prăjitură turcească pe bază de iaurt și sirop de citrice

INGREDIENTE:

  • 6 ouă mari
  • 150 gr zahăr tos
  • 100 gr făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 600 gr iaurt natural
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 vârf de cuțit cu sare
ADVERTISEMENT

Pentru sirop citrice:

  • 125 gr zahăr tos
  • 125 ml apă
  • coaja rasă fin și sucul de la 1 lămâie
  • coaja rasă fin și sucul de la 1 portocală
  • 1 linguriță apă de flori de portocal

Cum se prepară

Se bat albușurile cu zahărul până devin o cremă spumoasă, deschisă la culoare. Încorporăm, pe rând, făina amestecată cu praful de copt, apoi iaurtul. Adaugăm sucul și coaja de lămâie și amestecăm până se omogenizează compoziția. Batem albușurile spumă tare, cu un praf de sare, ca pentru bezele, apoi le încorporăm, amestecând ușor, în compoziția cu iaurt.

ADVERTISEMENT

Turnăm amestecul într-o formă cu pereții detașabili, cu diametrul de 22 -24 centimetri pe care am uns-o cu puțin unt și am tapetat-o cu hârtie de copt. O coacem în cuptorul preâncălzit la 190°C timp de 50-60 de minute.

Îi facem testul cu scobitoarea după acest interval și o mai coacem în jur de 10-15 minute, dacă este nevoie.

ADVERTISEMENT

Cât timp se coace prajitură, pregătim siropul de citrice punând la fiert toate ingredientele pentru 5-7 minute.

Când prajitura este coaptă o lăsăm să se răcească în formă. Se va lăsa pentru că are făină puțină, dar gustul ei va fi cel care o sa va faca sa o iubiți, apoi o scoatem pe un platou și o însiropăm ușor peste tot, cu o lingură.

ADVERTISEMENT