News

Retras la Sibiu, un refugiat din Ucraina a dezvăluit modul șocant în care a aflat că a rămas fără casa din Harkov. Video

Un refugiat care a sosit în România din Ucraina a vorbit despre modul în care a aflat că a rămas fără casă. Locuința i-a fost distrusă în urma bombardamentelor.
19.03.2022 | 14:00
Retras la Sibiu un refugiat din Ucraina a dezvaluit modul socant in care a aflat ca a ramas fara casa din Harkov Video
Retras la Sibiu, un refugiat din Ucraina a dezvăluit modul șocant în care a aflat că a rămas fără casa din Harkov. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un refugiat din Ucraina a povestit cum a aflat că locuința sa a fost distrusă. Acesta are trei copii și a fugit din cauza războiului.

Un refugiat a aflat dintr-un mesaj că i-a fost distrusă casa

Bărbatul este acum voluntar la Sibiu, pentru a-i ajuta pe semenii săi fugiți și ei din calea războiului din Ucraina. Aceștia au reușit să fugă împreună cu familiile lor după ce a avut loc invazia rusă.

ADVERTISEMENT

Anton a aflat chiar în ziua în care a început voluntariatul că locuința sa din Ucraina a fost complet distrusă. El locuia în Harkov, lângă un cinematograf.

O persoană i-a trimis o filmare cu zona respectivă, din care se putea vedea și faptul că acestuia i-a fost distrusă casa în care stătea cu familia sa.

ADVERTISEMENT

Acum, el încă rămâne optimist că bombardamentele din Ucraina nu vor distruge și tipografia pe care o deține.

Sursă video: Agrepres

Anton, uimit de ce a găsit în România. Spune că s-a întâmplat o minune

De asemenea, refugiatul ucrainean a ținut să sublinieze că nu se aștepta să fie atât de bine primit în România și a numit „o minune” faptul că oamenii s-au unit pentru a-i ajuta pe cei aflați la nevoie.

ADVERTISEMENT

Anton a mai spus și că românii ar face orice pentru ca altora să le fie bine, având în vedere contextul tragic în care aceștia au sosit în țară.

“Vrem să ne întoarcem acasă, să ne reluăm activităţile normale. Noi cunoşteam România şi românii, dar nu ne aşteptam la primirea aceasta şi ne place că oamenii s-au unit, că s-a întâmplat această minune, în care lumea ajută. Oamenii încearcă orice numai să ne ajute, să ne fie bine nouă”, a declarat Anton, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Un alt refugiat, Dima, a venit și el să ajute, tot în Sibiu. El a preluat exemplul mamei sale, care a făcut voluntariat în Donbas.

Acesta a avut parte de o bucurie simplă, aceea că una dintre cele trei fetițe ale sale a putut să își petreacă ziua de naștere în liniște, fără bombe.

ADVERTISEMENT