News

RetuRo a lansat magazinul online, pentru comercianţi. Manualul SGR este şi el disponibil

E-shop este disponibil acum în contul de utilizator de pe platforma RetuRo, accesoriile necesare putând fi comandate online.
12.12.2023 | 18:05
RetuRo a lansat magazinul online pentru comercianti Manualul SGR este si el disponibil
Sistemului Garanție-Returnare a devenit funcţional în România din 30 noiembrie
ADVERTISEMENT

RetuRO, administratorul Sistemului Garanție-Returnare din România (SGR), vine în întâmpinarea comercianților şi lansează magazinul online, de unde pot fi procurate accesoriile necesare organizării punctelor de colectare a ambalajelor marcate cu logo-ul SGR, fie că este vorba de saci de colectare, sigilii pentru sacii de colectare sau alte accesorii necesare derulării programului.

RetuRo oferă gratuit un set de accesorii de colectare

Magazinul online poate fi accesat din contul de utilizator din platforma RetuRO, iar compania oferă gratuit un set inițial de accesorii de colectare – atât pentru colectarea manuală, cât și pentru cea automată – destinat fiecărui comerciant care a semnat contractul cu RetuRO. Pentru a intra în posesia acestui set gratuit de accesorii este necesară doar simpla plasare a comenzii în magazinul online.

ADVERTISEMENT

Un aspect foarte important de avut în vedere este acela că, pentru pregătirea punctelor de returnare, comercianții trebuie să aibă în vedere achiziționarea accesoriilor de colectare doar din magazinul online RetuRO. “Recomandăm comercianților să consulte catalogul detaliat de produse din magazinul online RetuRO, înainte de a efectua o comandă”, avertizează cei de la ReturRo.

În acelaşi timp, RetuRO îi invită pe comercianţi să acceseze manualul SGR disponibil pe site pentru a descoperi toate informațiile utile legate de SGR reunite într-un singur loc.

ADVERTISEMENT

Manualul SGR oferă informații generale despre sistemul garanţie-returnare, cum ar fi cadrul legal de implementare a SGR, dar şi cum se pot recunoaște ambalajele purtătoare de garanție și care este circuitul ambalajelor în sistem.

Practic, acest manual reprezintă ghidul complet pentru implementarea Sistemului de Garanție-Returnare și oferă detalii cu privire la procedura de înscriere a comercianților în Sistemul de Garanție-Returnare sau procesul de semnare a contractului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, comercianţii sunt învăţaţi cum se operează un punct de returnare, cum se realizează colectarea ambalajelor, dar şi care va fi circuitul banilor, de la tariful de gestionare şi până la costul accesoriilor de colectare.

Manualul, împreună cu alte informații necesare, pot fi descărcate de pe următorul link https://returosgr.ro/documente-comercianti, care se găsește pe site-ul RetuRO, la secțiunea comercianți.

ADVERTISEMENT

Sistemul de Garanţie-Returnare a fost lansat oficial în România pe 30 noiembrie 2023, fiind cel mai mare proiect de economie circulară din ţara noastră. El implică un sistem prin care românii plătesc o garanție de 50 de bani atunci când cumpără de la magazin băuturi în recipiente de  sticlă, plastic sau metal cu volume cuprinse între 0,1 litri și 3 litri inclusiv. Recuperarea garanției este valabilă numai pentru ambalajele cu sigla “Ambalaj cu garanție”. Până pe 30 iunie 2024 în piață vor putea circula ambele tipuri de ambalaje, adică atât cele cu sigla SGR, purtătoare de garanție, cât și cele fără sigla SGR, pentru care nu se percepe garanție.

Prin sistemul de garanție-returnare România ar putea colecta 77% din PET-uri până în 2025 și 90% până în 2029, ținte impuse ţării noastre de Uniunea Europeană. De asemenea, el ne ajută să atingem obiectivul de reciclare pentru aluminiu și sticlă, impus de UE, respectiv 75% pentru sticlă și 60% aluminiu, începând cu 2030.

ADVERTISEMENT