Sport

Revanşa “tigroaicelor”! CSM Bucureşti câştigă derby-ul tensionat cu Râmnicu Vâlcea şi devine FAVORITĂ la titlu! “Sărbătoarea handbalului”, umbrită de coronavirus

11.03.2020 | 22:00
Revansa tigroaicelor CSM Bucuresti castiga derbyul tensionat cu Ramnicu Valcea si devine FAVORITA la titlu Sarbatoarea handbalului umbrita de coronavirus
ADVERTISEMENT

Derby-ul Ligii Naţionale de handbal feminin dintre CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea a fost umbrit de ameninţarea coronavirusului, subiectul fierbinte al planetei în aceste zile. Sala Polivalentă a fost goală, iar ceea ce trebuia să fie o sărbătoare a handbalului pentru fani, a fost un meci intens văzut la distanţă de iubitorii sportului de pe semicerc. S-a încheiat 23-22 şi CSM Bucureşti devine pentru prima dată în acest sezon favorită la titlu. 

Revanşa “tigroaicelor”! CSM Bucureşti câştigă derby-ul tensionat cu Râmnicu Vâlcea şi devine FAVORITĂ la titlu

În urma noilor măsuri anunţate de autorităţi pentru combaterea virusului, în ziua meciului numărul persoanelor care au avut acces în Sala Polivalentă a fost 99. Asta cu tot cu jucătoarele celor două echipe, staff-uri tehnice, personalul de la pază, organizatori. În aceste condiţii, nu toţi jurnaliştii acreditaţi au putut să fie prezenţi la finala campionatului.

ADVERTISEMENT

Astfel, cel mai aşteptat meci din acest sezon în Liga Naţională s-a jucat într-o atmosferă de meci de antrenament cu doar 99 de oameni prezenţi în arenă. Asta nu înseamnă însă că tensiunea nu a fost la cote maxime.

Meciul a început tare cu Neagu asumându-şi aruncările în primele minute. CSM avea nevoie de victorie pentru a deveni favorită la câştigarea titlului şi pentru a răzbuna eşecul amar din stagiunea trecută când SCM Râmnicu Vâlcea le-a “furat” titlul.

ADVERTISEMENT

Început alert de meci! CSM şi SCM au mers cap la cap până la 8-8

Începutul de meci a fost unul foarte alert, cu multe goluri. S-a mers cap la cap până la 8-8, moment în care CSM Bucureşti a apăsat piciorul pe acceleraţie. Neagu, Cvijic și Omoregie au dus scorul la 11-9 şi elevele lui Adi Vasile s-au aşezat la timonă. CSM Bucureşti a reuşit să gestioneze o bună bucată de vreme avantajul, iar la vestiare s-a intrat cu un 15-12 convingător în favoarea “tigroaicelor”.

A doua partea a adus acelaşi CSM dominator care s-a desprins la cea mai mare diferenţă din meci, patru goluri, scor 17-13. A fost momentul în care echipa lui Florentin Pera a avut o răbufnire de campioană.

ADVERTISEMENT

Cu porţile închise! Dumanska şi Dedu, parade de senzaţie

Vâlcencele au devenit mai atente în atac şi au fost ajutate să revină de paradele senzaţionale ale Yuliei Dumanska. Nedreaptă remarcă pentru că şi în cealaltă poartă Denisa Dedu s-a transformat într-un păianjen care reuşea intervenţii foarte bune. Cele două portăriţe ale echipei naţionale s-au întrecut în parade succesive şi festivalul de goluri din prima repriză s-a oprit.

Defensivele mai agresive au dus la o tensiune şi mai mare pe parchet. Cu trecerea minutelor şi cu strângerea scorului, duelurile deveneau din ce în ce mai fizice şi mingea de handbal tot mai grea pentru jucătoarele de pe aruncare. Cu 15 minute înainte de final, CSM Bucureşti reuşea să îşi menţină un avans de două goluri.

ADVERTISEMENT

În ultimele minute, SCM Râmnicu Vâlcea s-a apropiat la un gol şi a fost la un pas să profite de ezitările din ofensiva “tigroaicelor”. Jucătoarele lui Pera au avut şansa de a egala la ultima fază. Omoregie a primit o eliminare de două minute şi vâlcencele au avut în mână un atac care le putea aduce golul “de titlu”.

Liscevic s-a pierdut în secunde şi golul egalării “a făcut paşi”! Cei doi antrenori, aproape de bătaie la final

Fără niciun time-out la dispoziţie şi fără nicio idee de a finaliza, Liscevic a fost sancţionată pentru o presupusă abatere de paşi şi mingea a ajuns în posesia CSM-ului. O victorie uriaşă obţinută după un final extrem de tensionat care şi-a pus amprenta şi asupra jucătoarelor.

Tensiunile au continuat şi după finalul meciului iar între Florentin Pera şi Per Johansson a izbucnit un conflict care putea escalada într-o bătaie dacă cei doi nu ar fi fost despărţiţi de jucătoare. Pentru CSM Bucureşti a fost o descătuşare. Această victorie care a răzbunat eşecul din tur şi pentru prima dată în acest sezon, echipa antrenată de Adi Vasile are prim-planul în lupta pentru titlu.

Umbra coronavirusului ameninţă şi turneul preolimpic! Se joacă sau nu în Muntenegru?

Remarcăm la finalul acestei partide forma celor doi portari de echipă naţională: Denisa Dedu şi Yulia Dumanska. Ele sunt adevăratele MVP-uri ale unui meci care şi-a respectat renumele de “finală a campionatului” în ciuda faptului că nu am avut parte de un “festin” ofensiv.

Echipele de club vor avea o pauză de o lună pentru că urmează meciurile echipei naţionale din turneul preolimpic şi “dubla” din preliminariile Euro 2020 cu Polonia. România urmează să lupte la Podgorica pentru un loc la Jocurile Olimpice împotriva Norvegiei, Thailandei şi a naţionalei din Muntenegru.

Însă umbra epidemiei de coronavirus din Europa ameninţă şi acest turneu. Chiar dacă autorităţile din Muntenegru au dat asigurări că această competiţie se va ţine conform datelor stabilite, situaţia se schimbă de la o oră la alta şi finalul săptămânii viitoare pare la o eternitate distanţă.

VEZI VIDEO MECIUL: 

CSM Bucureşti – SCM Râmnicu Vâlcea 23-22 (15-12)

Dragana Cvijic 6 goluri, Cristina Neagu 5, Andrea Lekic 4, Itana Grbic 3, Carmen Martin 2, Elisabeth Omoregie 2, Andrea Klikovac 1

Marta Lopez 6 goluri , Irina Glibko 6 (3 din 7 metri), Mireya Gonzalez 4, Ann Grete Norgaard 3, Kristina Liscevic 1, Asma Elghaoui 1 

 

ADVERTISEMENT