Sport

Revenire de senzație la Dinamo. Valentin Ghionea se întoarce după 13 ani petrecuți în handbalul mare

22.05.2020 | 16:01
Revenire de senzatie la Dinamo Valentin Ghionea se intoarce dupa 13 ani petrecuti in handbalul mare
ADVERTISEMENT

Dinamo București a perfectat primul transfer pentru sezonul 2020-2021,  reușind să ajungă la un acord pe 2 ani cu Valentin Ghionea (36 ani), unul dintre cei mai valoroși handbaliști români din ultimii 20 de ani.

Dinamo nu a mai primit titlul de campioană

Dinamo, campioana din 2019 în Liga Zimbrilor, nu a mai repetat și în acest sezon performanța, dar de vină nu a fost nici un adverssar pe teren, ci pandemia de coronavirus, care a pus capăt sportului și la noi în țară.

ADVERTISEMENT

Federația a decis să înghețe sezonul, fără a mai decerna titlul nici la băieți, nici la fete. Dinamo a mai primit o lovitură și pe plan european, întrucât dubla manșă cu PSG din optimile de finală ale Ligii Campionilor a fost anulată pe același motiv, francezii primind fără joc acces mai departe în competiție.

Are nevoie de achiziții de top pentru Liga Campionilor

Dinamo are însă aceleași ambiții mari și pentru viitorul sezon, în special în privința participării în Liga Campionilor, mai ales că este singura formație care în acest sezon nu a pierdut nici un meci în grupă și apoi în optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Cum se preconizează un format nou de Liga Campionilor, cu doar 16 echipe, Dinamo caută să facă achiziții de top, pentru a convinge EHF să îi acorde un wild-card.

A mai jucat între 2005-2007 la Dinamo

Valentin Ghionea revine la Dinamo după 13 ani petrecuți în handbalul mare, cu o scurtă pauză când a jucat tot în campionatul României, dar la Constanța. „Este un jucător extrem de valoros, pe care l-am mai dorit și în ultimii ani. Acum am reușit să obținem semnătura lui și suntem convinși că experiența lui ne va ajuta foarte mult în atingerea obiectivelor” a spus Ovidiu Semen, team-managerul lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Extrema dreaptă este handbalistul român cu cele mai multe partide jucate și goluri marcate în istoria Ligii Campionilor. Debutul lui la acest nivel a fost chiar cu Dinamo, în 2005, când dinamoviștii  au jucat cu Ciudad Real, Veszprem și Tatran Presov. Interesant este că în ultimii trei ani Dinamo l-a avut mereu adversar pe Ghionea, mai întâi cu Wisla Plock și apoi cu Sporting Lisabona.

Ce spune Valentin Ghionea

Am mai jucat la Dinamo două sezoane (n.r. în perioada 2005-2007) și mi-a plăcut acolo. Acum cred că va fi la fel de bine, pentru că aici se dorește performanță. În ultimii ani, Dinamo a muncit foarte mult pentru a ajunge la acest nivel, a însemnat un progres important și pentru handbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Mi se pare că lucrurile s-au făcut într-un mod sănătos, au reușit într-o oarecare măsură, dar eu cred că se poate și mai mult, să ajungă chiar în primele opt în Europa, orice este posibil acolo, în fazele superioare”.

ADVERTISEMENT