Sport

Revenire istorică pentru calificarea în semifinalele FA Cup. Formația din Championship a întors scorul cu două goluri în prelungiri! Video

Coventry face remontada pe stadionul Molineux în fața celor de la Wolverhampton și ajunge în semi-finala FA Cup, acolo unde va întâlni alte echipe de top din Premier League.
16.03.2024 | 17:37
Revenire istorica pentru calificarea in semifinalele FA Cup Formatia din Championship a intors scorul cu doua goluri in prelungiri Video
Coventry, reușește remontada în FA Cup. Sursa Foto: X (Twitter)
ADVERTISEMENT

În acest final de săptămână se desfășoară cele patru meciuri din sferturile de finală ale FA Cup, cea mai veche și prestigioasă competiție din Anglia. Primul duel s-a terminat cu o surpriză uriașă. Coventry a făcut remontada pe terenul lui Wolverhampton, iar partida s-a terminat 2-3.

Revenire de senzație în FA Cup. Coventry face remontada și merge până în semi-finală

După ce a făcut remontada în sferturile de finală din FA Cup, Coventry se califică în semi-finală cu două goluri marcate în ultimele 3 minute ale jocului. Calificarea a fost realizată pentru prima dată în 36 de ani de istorie ai clubului.

ADVERTISEMENT

Partida de pe stadionul Molineux îi avea ca favoriți pe Wolverhampton, formația gazdă care are un parcurs destul de bun și în Premier League, acolo unde a învins echipe precum Tottenham și Chelsea.

În schimb, Wolves nu a reușit să se impună și în FA Cup. “Lupii” au întâlnit-o pe Coventry, formație din Championship care are un sezon similar cu cel al gazdelor în liga secundă din Anglia.

ADVERTISEMENT

În partida pe care au dominat-o, Coventry a deschis scorul pe Molineux în minutul 53 prin Simms. În minutele 83 și 88, Wolves a preluat conducerea prin Ait-Nouri și Bueno.

Până spre final, jocul a fost controlat de elevii lui Gary O’Neil, însă aceștia au fost total surprinși. În ultimele 3 minute ale jocului, oaspeții au întors rezultatul și au obținut o calificare extraordinară în semi-finala FA Cup.

ADVERTISEMENT

Simms a făcut dubla în 90+7, iar Wright a marcat golul câștigător în 90+10. Fanii lui Coventry au fost în delir, iar jucătorii în extaz după performanța istorică.

Coventry City, revenirea în prim-planul fotbalului englez

În sezonul 2020-2021, Coventry City a revenit în Championship după o pauză de 8 ani. Formația din centrul Regatului Unit a făcut pași mici, dar siguri spre performanța pe care au reușit-o astăzi.

ADVERTISEMENT

Coventry a păși pe locurile 16, 12 și 4 în primele trei sezoane de la revenire. În ediția de campionat de anul trecut au făcut o performanță foarte bună și datorită jucătorului cheie de la Sporting, Viktor Gyokeres.

Suedezul care a avut peste 30 de contribuții de gol în cele 50 de meciuri jucate pentru englezi. Iar performanțele sale l-au dus în Portugalia, acolo unde este deja numărul 1 la Sporting. În schimbul mutării din această vară, Coventry a primit 25.000.000 de euro pentru suedez.

Acum, Coventry City se bucură de un parcurs excepțional în FA Cup după ce a reușit calificarea în semi-finală, iar în Championship luptă pentru un loc în top 6. Formația antrenată de Mark Robins este acum pe a 8-a poziție, la 2 puncte de locul 6 care duce la barajul de calificare în Premier League.

  • 4 trofee are Coventry în palmares
  • 1 trofeu FA Cup a câștigat Coventry în istoria clubului, fiind și cea mai prestigioasă cupă din vitrină. Reușita a venit în sezonul 1986-1987
ADVERTISEMENT
Tags: