Sport

Eroul lui Manchester City din finala FA Cup cu United, la un pas să plece la o altă echipă de top. Ce mesaj i-a transmis Pep Guardiola

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, nu vrea să îl lase pe Ilkay Gundogan să plece, deși e dorit de cluburi importante.
04.06.2023 | 12:23
Eroul lui Manchester City din finala FA Cup cu United la un pas sa plece la o alta echipa de top Ce mesaj ia transmis Pep Guardiola
Ilkay Gundogan e la Manchester City din 2016. Sursă foto: Premier League.com
ADVERTISEMENT

Ilkay Gundogan a reușit încă o „dublă” pentru Manchester City în finala Cupei Angliei cu rivala Manchester United, iar „cetățenii” au reușit eventul.

Pep Guardiola a vorbit despre viitorul lui Gundogan la Manchester City. Starul e deja de 7 ani pe Etihad

Pep Guardiola a oferit ultimele detalii despre viitorul lui Ilkay Gundogdan, la Manchester City din 2016 și dorit cu insistență de Arsenal Londra.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul ofensiv evaluat la 25 de milioane de euro conform Transfermarkt își termină contractul la finalul lunii iunie, iar finala Ligii Campionilor cu Inter ar putea fi ultima partidă la City pentru internaționalul german.

Manchester City însă insistă să îi prelungească înțelegerea: „Ca să fiu sincer nu am nevoie de astfel de zile pentru a mă simți apreciat și special la acest club”, a spus jucătorul, potrivit BBC după finala Cupei Angliei.

ADVERTISEMENT

„Știu asta, de asta sunt deja de șapte ani aici, cu toate suișurile și coborâșurile pe care le-am avut până acum. Nimic nu e decis încă și vom vedea ce se va întâmpla”, a mai spus Gundogan. 

Pep Guardiola nu vrea să renunțe la Ilkay Gundogan. Ar putea ajunge la Barcelona

Jurnaliștii spanioli de la Sport anunță că Gundogan are cele mai mari șanse să ajungă la FC Barcelona și ar fi fost deja convins de catalani să închidă capitolul City.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola nu a evitat subiectul după câștigarea Cupei Angliei și a declarat la conferința de presă: „El știe ce cred eu. Poate unii dintre voi știți, suntem vecini, locuim pe același etaj. De mulți ani este un prieten foarte apropiat”.

Antrenorul spaniol a dezvăluit că „cetățenii” îi vor propune prelungirea contractului: „Ca jucător este excepțional. Sper că vom reuși să terminăm într-un mod bun. Txiki (n.r. directorul sportiv al lui Manchester City) lucrează și sper că vom reuși, pentru că ceea ce a făcut în acest sezon este senzațional”.

ADVERTISEMENT

„Nu uitați cele două goluri pe care le-a marcat împotriva lui Aston Villa. A marcat foarte multe goluri în acest sezon și extrem de importante”, a mai spus Guardiola despre Gundogan. Germanul are 11 goluri și 7 pase decisive în 50 de partide.

ADVERTISEMENT