Life

Revin cumpărăturile pe caiet în România. Tot mai multe magazine pun la dispoziție serviciul „buy now, pay later”

O nouă metodă de a face cumpărături îi atrage pe români. Ce înseamnă ”buy now, pay later” și ce magazine au adoptat-o, deja
04.02.2024 | 22:21
Revin cumparaturile pe caiet in Romania Tot mai multe magazine pun la dispozitie serviciul buy now pay later
Cumpărăturile pe caiet se întorc în România. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

La începutul anilor 2000, unele magazine erau cunoscute pentru metoda de a da produse clienților ”pe caiet”. Această practică era întâlnită, de cele mai multe ori, în zonele rurale. Se pare că cine a spus că ”moda se întoarce” nu a greșit. În 2024, revine acest serviciu care, în termenii actuali, se numește ”buy now, pay later”.

Metoda care încurajează cumpărăturile impulsive

Clasicele cumpărături pe caiet revin în România și nu numai. În ultima vreme, din ce în ce mai multe magazine sunt tentate să apeleze la acest serviciu pentru a-și păstra clienții sau pentru a atrage alții noi.

ADVERTISEMENT

Această metodă de a face cumpărături era una destul de populară în anii 2000. Însă, odată cu trecerea timpului, a dispărut total din practica magazinelor. Și, totuși, pare că în 2024 este, din nou, la modă.

Unele magazine deja au început să pună în practică ”cumpărăturile pe caiet”. În prezent, această metodă are un nume mult mai complex și sună modern. ”Buy now, pay later” este o modalitate de cumpărături care începe să îi atragă pe români.

ADVERTISEMENT

De obicei, la această practică au recurs magazinele care comercializează produse cu o valoare destul de mare. Ceea ce este foarte avantajos pentru clienți este faptul că nu mai este nevoie să se deplaseze la bancă pentru obținerea unui card de cumpărături.

Cum funcționează, de fapt, sistemul ”Cumperi acum, plătești mai târziu”

Tehnica ”Buy now, pay later” (cumperi acum, plătești mai târziu) a început să fie preferată în detrimentul unui card clasic de cumpărături. Întreaga procedură se face pe pagina oficială a comerciantului, iar din ce în ce mai mulți români au încredere în asta.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe magazine care au pus în practică această metodă au și anumite condiții. Eligibilitatea clienților care pot beneficia de noua practică este foarte simplu de stabilit.

Tot ce trebuie să faci este să încasezi un salariu sau să ai un venit lunar constant. Apoi, trebuie să te asiguri că faci cumpărături de minim 2.000 de lei. Plafonul de cumpărături diferă, în funcție de comerciant.

ADVERTISEMENT

Românii care se încumetă să spună da unei astfel de practici aleg, de cele mai multe ori, electrocasnice. Acestea sunt cele mai avantajoase de cumpărat, având în vedere că se achită câte o tranșă, în fiecare lună, atunci când intră salariul.

Specialiștii în finanțe spun că, de cele mai multe ori, la această metodă de cumpărare apelează cei care nu au un venit prea mare. Sau, uneori, cei care nu dețin un card de cumpărături și nici nu vor să aplice pentru unul.

”Cumperi acum, plătești mai târziu” sună foarte tentant pentru românii. Însă, această practică are capcana ei în care pot pica mulți. În mirajul cumpărăturilor, unii clienți ajung să cumpere produse pe care nu le mai pot achita sau pe care, de fapt, nu și le permit.

ADVERTISEMENT
Tags: