Fotbal intern

Revine Ștefan Radu la echipa națională? Anunțul momentului vine din Italia: „E tentat!”

21.11.2020 | 10:58
Revine Stefan Radu la echipa nationala Anuntul momentului vine din Italia E tentat
ADVERTISEMENT

Fostul fundaș dinamovist Ștefan Radu s-ar putea întoarce la echipa națională a României, după ce și-a anunțat oficial retragerea în 2013.

Devenit, între timp, legendă la clubul Lazio Roma, fotbalistul format de „câinii roșii” a refuzat insistențele anterioare ale oamenilor de fotbal din românia de a reveni asupra deciziei.

ADVERTISEMENT

Italienii anunță acum că fostul „tricolor” este tentat să îmbrace din nou tricoul galben, pentru a evolua la Olimpiada care va avea loc în 2021 la Tokyo, în Japonia.

Revine Ștefan Radu la echipa națională? Italienii anunță: „E pe gânduri. Competiția îl atrage”

Retras în urmă cu 7 ani de la echipa națională a României, Ștefan Radu ar putea să se întoarcă din drumul său concentrat exclusiv pe echipa de club. Italienii anunță că fundașul lui Lazio este atras de ideea de a fi căpitanul echipei naționale la Olimpiada din 2021.

ADVERTISEMENT

„Fundașul este tentată să răspundă la chemarea selecționerului la șapte ani după retragerea din naționala României. El este curtat de oamenii de la prima reprezentativă a țării sale și se gândește serios la varianta de a reveni, fiind atras de perspectiva unei competiții precum Olimpiada. Retragerea din 2007 a fost considerată de multă lume inexplicabilă, iar majoritatea experților din țara lui sunt de părere că de vină a fost relația proastă cu antrenorii și coechipierii”, scrie CittaCeleste.

Ștefan Radu a ajuns unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria clubului roman, iar aceeași sursă arată că fundașul și-a găsit liniștea pe Olimpico și astfel a reușit să devină printre cei mai utilizați fotbaliști din istoria clubului lazial, cu 383 de meciuri. Singurii oameni cu mai multe meciuri decât românul sunt Giuseppe Wilson (394) și Giuseppe Favalli (401).

ADVERTISEMENT

Reușește Olimpiada din 2021 ce n-a putut să facă Mirel Rădoi?

Fundaș central la origini, dar capabil să evolueze și în banda stângă a apărării, Ștefan Radu a debutat la Dinamo în 2004-2005, însă de abia sezonul 2006-2007 i-a adus consacrarea. Mircea Rednic l-a titularizat alături de Cosmin Moți în centrul defensivei alb-roșiilor, iar cei doi au ajutat echipa să lege 13 victorii consecutive în startul Ligii 1 și să ajungă până în primăvara europeană a Europa League. Radu cucerea primul titlu de campion din carieră și se remarca și la nivel european.

Următorul sezon a adus pentru Dinamo și decepția totală din dubla cu Lazio, care i-ar fi putut duce pe „câini” pentru prima oară în istorie în grupele Ligii Campionilor. Din păcate, romanii s-au impus cu 3-1 la București, după 1-1 în tur, iar apoi l-au transferat și pe Ștefan Radu. Devenit imediat om de bază pe Olimpico, Radu a început să cocheteze și cu echipa națională.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în 2013, nemulțumit de lipsa performanțelor „tricolorilor” și de atmosfera pe care o considera toxică, Radu a preferat să se concentreze pe evoluțiile de la echipa de club și și-a anunțat oficial retragerea de la selecționata antrenată pe atunci de Victor Pițurcă. Au existat tentative ale românilor de a-l convinge să se întoarcă la națională, însă nici măcar Mirel Rădoi, fostul său coleg, nu l-a putut determina să revină asupra deciziei de a se retrage. Ce n-au putut Rădoi și alții care au încercat să îl convingă în trecut, ar putea reuși Olimpiada din 2021.

ADVERTISEMENT