Sport

Revoltă în Supercupa Spaniei! “Este făcută pentru ca Madrid și Barcelona să joace”

Osasuna se revoltă după meciul din Supercupa Spaniei. Jucătorii sunt de părere că turneul a fost aranjat pentru ca Real Madrid și FC Barcelona să joace finala.
13.01.2024 | 07:13
Revolta in Supercupa Spaniei Este facuta pentru ca Madrid si Barcelona sa joace
Osasuna se revoltă după meciul din Supercupa Spaniei. Jucătorii sunt de părere că turneul a fost aranjat pentru ca Real Madrid și FC Barcelona să joace finala. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Osasuna s-a revoltat după meciul pierdut din Supercupa Spaniei în fața elevilor lui Xavi Hernandez, scor 0-2. După duelul din semifinala care a avut lor în Arabia Saudită, jucătorii sunt de părere că turneul a fost aranjat pentru ca Real Madrid și FC Barcelona să joace finala.

Revoltă în Supercupa Spaniei!

Duminică, 14 ianuarie, de la ora 21:00, FC Barcelona și Real Madrid se vor duela în finala din Supercupa Spaniei. “Los blancos” au trecut de Atletico Madrid în semifinală, scor 5-3 după prelungiri. În schimb, elevii lui Xavi Hernandez au reușit să se impună în fața celor de la Osasuna, scor 2-0 în timpul regulamentar.

ADVERTISEMENT

După semifinala pierdută, jucătorii Osasunei sunt de părere că turneul a fost aranjat pentru ca Real Madrid și FC Barcelona să joace finala. Fotbaliștii au acuzat deciziile de arbitraj și au atras atenția asupra unui fault care a fost analizat la VAR, însă decizia a rămas în favoarea catalanilor.

“Am văzut cu toții. În prima repriză, toate faulturile au fost în favoarea Barcelonei. Este evident, la faza golului, este fault clar pentru mine. Ori de câte ori se întâmplă astfel de lucruri, hotărârile sunt pentru ei. Nu vreau să fiu populist, dar cred că a fost evident astăzi”, a spus căpitanul Osasunei, David Garcia, potrivit celor de la Marca.

ADVERTISEMENT

“Supercupa e făcută pentru ca Madrid și Barcelona să joace”

“Supercupa este făcută pentru ca Madrid și Barca să joace. Dacă ne vor da banii pe care-i merităm pentru că am jucat aici, voi fi încântat”, a mai spus și portarul formației din Spania, Sergio Herrera.

“Este clar că la primul gol a fost fault, dacă ținem cont de ce faulturi a primit Barcelona în prima repriză. Este o chestiune revoltătoare”, a fost declarația directorului general al celor de la Osasuna.

ADVERTISEMENT

Osasuna primește bani de la Barcelona, Real Madrid și Atletico

Supercupa Spaniei a fost organizată în Arabia Saudită. Toate meciurile s-au jucat pe stadionul celor de la Al Nassr, Al-Awwal Park. Șeicii au plătit 40 de milioane de euro către Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF). Suma a fost achitată pentru ca duelurile să aibă loc în țara saudită.

O parte din bani au fost împărțiți între cele 4 echipe, însă nu în mod egal. FC Barcelona și Real Madrid au primit 6 milioane de euro, Atletico Madrid a primit 3 milioane de euro, iar Osasuna doar un milion de euro.

ADVERTISEMENT

Cei de la Marca susțin că RFEF le-a cerut celor 3 cluburi mari din La Liga să o ajute pe ce-a de-a patra semifinalistă cu o parte din bani. Câte 200.000 de euro au fost nevoite formațiile spaniole să achite către Osasuna. Astfel că “Los Rojillos” au primit în total suma de 1.6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT